Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie sigma centrum kadru

centrum kadru bez wyostrzania (punkt ostrości) może ktoś potwierdzić lub rozwiać moje obawy co do problemów z ustawieniem ostrości f1.4 ,s200 iso 400.
    pełne nefy mogę przesłać na e-mail
    trochę rozczarował mnie obraz z tego szkiełka

Domyślnie

a co to za szkło? Jeśli sigma 30 1.4 to cos nie tak z tym szkłem ...
    Olimpus OM-D E-M5 + 20mm 1.7

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Ze niby co jest nie tak? A glebia ostrosci? Na 1.4 jest dosyc waska, szczegolnie z tak malej odleglosci. Zrob zdjecie prostopadle do jakiejs plaszczyzny i wtedy bedziesz mogl ocenic boki.

Domyślnie

błajan, po pierwsze należy w nazwie tematu napisać jakiego szkła on dotyczy. Po drugie jeśli temat o danym szkle istnieje to dopisuje się takie rzeczy tam, a nie specjalnie tworzy nowy... normalnie ręce opadają.

Domyślnie

To zaledwie pół biedy : Tytuł mówi "Sigma centrum kadru" a na powiększeniu mamy jak nic wycinek z brzegu kadru (bo w centrum to jest telefon za 399). Dzisiejsza data (13) wszystko tłumaczy

Nie wiem czy może coś mam z przeglądarką, ale u mnie te JPEG-i wyglądają też na mocno skompresowane i/lub za mocno wyostrzone, bo "pajączki" wokół napisów utrudniają trochę zobaczenie jak to rzeczywiście z tą ostrością.
    Ostatnio edytowane przez Jacenty Z. ; 13-09-2010 o 21:19

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Z. Zobacz posta
    To zaledwie pół biedy : Tytuł mówi "Sigma centrum kadru" a na powiększeniu mamy jak nic wycinek z brzegu kadru (bo w centrum to jest telefon za 399).
    Na brzegu kadru też jest co innego niż na wycinku .
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Uprawnienia umieszczania postów