Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Ja ze swoim d90 mialem to raz po zapieciu pierscieni marumi (testowalem w sklepie). One maja dziadowsko wykonane styki. Nie polecam ich wiec. Delty wydaja sie solidniejsze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pioter m Zobacz posta
    Ja ze swoim d90 mialem to raz po zapieciu pierscieni marumi (testowalem w sklepie). One maja dziadowsko wykonane styki. Nie polecam ich wiec. Delty wydaja sie solidniejsze.
    no to jesteś pierwszy z taką opinią
    D60 N18-200VR, N35 1.8, Helios 58 2.0, T90, MZ 48, SB 400

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pppppp Zobacz posta
    no to jesteś pierwszy z taką opinią
    Mozliwe. Jednak jak powinny wygladac pierscienie, a w szczegolnosci styki na bagnecie, to akurat wiem. Mialem w swoim czasie komplet kenko. Te (marumi) sa naprawde tandetne. Zamiast zaokraglonych bolczykow na sprezynce, jest delikatna blaszka. Natomiast samo mocowanie bylo niestabilne i obiektyw mial luzy. Nie mam wiecej uwag. Jesli ty uwazasz, ze takie cos jest solidne, to niewiele widziales.

Mocowanie bagnetowe powinno byc metalowe i solidne, a same styki musza byc wykonane, jak nalezy i z konkretnego materialu, zeby nie korodowaly.
    Luzy na bagnecie przekladaja sie rowniez na spadek jakosci samych zdjec. Dla mnie to nie jest bez znaczenia.

Uprawnienia umieszczania postów