Szukaj
Ja mam tez zestaw D90 i N 16-85 wczoraj po raz pierwszy miałem błąd F-- po 2 m-cach użytkowania. Dodam, że obiektywu do tej pory nie ściągałem. Odpięcie obiektywu i ponowne zamocowanie pomogło. Ciekawy jestem czy ktos był z tym problemem w serwisie i czy wogóle warto to zgłaszać? W koncu odpięcie obiektywu co pewien czas wielkim kłopotem nie jest.
widać D90 ten typ tak ma
D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;
może ja na fotografii się nie znam, aż tak. Ale tu wykazałeś sam kompletny brak wiedzy. Plastik, z ang. u nas tworzywo sztuczne, dla przykładu sam PCL kosztuję kilogram koło 4 tysięcy złotych. Nie zawsze jak to mówisz tu oszczędność przeważa. Istnieją tworzywa sztuczne o lepszych parametrach niż stal, hasło kompozyty. Po za tym w aparacie wytrzymałość stali ma małe znaczenie użytkowe i każde przeciętne tworzywo je spełni. A stal to dodatkowe kg nie zawsze chciane.
swoją drogą też mi ten błąd wyskoczył wczoraj walczyłem z aparatem jak głupi i za którymś razem samo działało. Teraz trafiłem na forum i docisnąłem obiektyw i działa z miejsca dziwna sprawa.
a u mnie bylo tak...
Byly eFki, byly tez info error. Tez o tym gdzies pisalem.
W koncu jest prawidlosc po okresie obserwacji. Moze komus sie przyda.
Blad i error.
Pojawiaja sie gdy mam podpiety zestawik do bezprzewodowego zwalniania ekspozycji. Oczywiscie nieoryginalny.
Pomaga tylko i natychiast, odlaczenie kabla od modulu gps.
Nie pomaga wyl. i wl. Nie pomaga poprawianie szkla i karty.
Tylko odlaczenie kabelka na chwileczke.
Gdy aparat jest zawieszony, nie dziala nic. Pozniej znowu oki i moge focic ponownie.
Ot i tyle.
No to jest zupełnie inna sprawa.
A new shit has come to light...
Skontaktuj się z nami