Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Stare aparaty

Blasius.G
    Gość

Lightbulb Stare aparaty

Taki link http://www.polskieaparaty.republika.pl/ na początek.
    Sam mam z ukazanych na tej stronie Start 66 ale ostatnio używałem go gdy byłem maleńki
    Wiecie moze jak jest w dzisiejszych czasach z możliwością wywołania kliszy średnioformatowej i zrobienia z niej odbitek? Wydaje mi się, że większość fotozakładów nie bawi sie w to bo powszechne są maszyny do wywoływania, a one chyba preferują tylko mały obrazek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blase.g Zobacz posta
    Taki link http://www.polskieaparaty.republika.pl/ na początek.
    Sam mam z ukazanych na tej stronie Start 66 ale ostatnio używałem go gdy byłem maleńki
    Wiecie moze jak jest w dzisiejszych czasach z możliwością wywołania kliszy średnioformatowej i zrobienia z niej odbitek? Wydaje mi się, że większość fotozakładów nie bawi sie w to bo powszechne są maszyny do wywoływania, a one chyba preferują tylko mały obrazek.
    Mysle ze w tym dziale najszybciej uzyskasz odpowiedz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blase.g Zobacz posta
    koreks+powiększalnik+chemia i papiery. Kosztuje to teraz grosze a zabawa i satysfakcja dużo większa. Informacje na te tematy znajdziesz w odpowiednim dziale tego forum.

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Ech. ...a liczyłem na jakąś duskusję o starych aparatach Podobają mi się te Alfy ( Sony ściagnęło )

PS. Cieszę się, że udało mi się znaleźć sklep, który klisze średnioformatowe oferuje i że jest to sklep, w którym już pare razy kupowalem w sieci więc godny mego zaufania.

Domyślnie

a mi padł światłomierz w moim revuflexie tl1.. w domu wskazania są dobre a na dworze, jasnych powierzchniach na każdych ustawieniach pokazuje prześwietlenie.. :/
    x-pro2 + xt-10 | 23 2.0 + 35 1.4 + 50 2.0 <3
    www.ma-foto.pl

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Swiatlomierz. Nie mialem nigdy aparatu ze swiatlomierzem. Kiedys byl pozyczony Zenith. Ogolnie swiatla uczylem sie ustawiac dzieki wujowi i takiej fiszce z jakiegos pudelka po ORWO. Podobne chyba i dzis drukuja na pudelkach do filmow.

Uprawnienia umieszczania postów