Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Domyślnie

patrz w przyszłość a nie na te puszki które są teraz....pomyśl o szkłach, jakie byś chciał i do czego....zmiana systemu ' słono $ kosztuje......za jakiś czas i d5000 i 500d to już będą staruszki, które nie są warte nawet 1000zł, a dobry obiektyw to dobry obiektyw....trzyma cenę. patrz perspektywicznie, a unikniesz nietrafionego zakupu...

na chwilę obecną byłbyś zadowolony tak samo z obydwóch na 100%, ale co będzie później. . . . . ? kto wie...

Domyślnie

Dla fotografa amatora 14 latka, ja bym szukał czegoś z silnikiem, aby taki amator który nie zarabia jeszcze zawodowo mógł za kieszonkowe kupić fajne tanie szkło.
    D90, [s]N 35 1.8, N 50 1.8, N 18-105, Metz 50

Domyślnie

Canon 500D ? - posiada własny silnik ? Bo głównie interesują mnie te 2 marki - Canon i Nikon. A kiedy wyjdzie nowy korpus, o parametrach podobnych do Canona EOS 500D - oczywiście korpus Canona ? Są jakieś plotki na ten temat. A aparat kupuje za kilka miesięcy - raczej mało się zmieni. Mam nadzieje że ceny opadną.

Domyślnie

500D nie posiada silnika, bo nie musi, obiektywy Canona wszystkie maja silnik w pakiecie. Co do nastepcy 500D to przeciez juz jest 550D od jakiegos czasu.
    D90 + słoik po Kieleckim

Domyślnie

a obiektywy Tamron i Sigma, też mają własny silnik ? Silnik u Canona nawet jest w 50mm F1,8 za 400zł ?
    Sigma 70-300 APO lepsza/gorsza od Canona 55-250mm IS ?
    jaka jest różnica między http://www.ceneo.pl/116974 a zwykłą Sigmą APO ?

Domyślnie

Silniki są w każdym obiektywie Canona, bo oni na początku lat 90 po prostu zmienili całe mocowanie, i ono nie ma żadnych łączeń mechanicznych.
    Co do pytań o Sigme...to nie porównamy jej z obiektywem Canona - to forum Nikona Zapytaj na Canon-Board.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Ideałem dla Ciebie bedzie Pentax K-X.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów