Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Pedzle w PS

Domyślnie Pedzle w PS

Mam pytanie. Czy malując pędzlem w PS można ustawić (jakiś skrót klawiaturowy) pędzel tak, żeby malując kilkakrotnie w tym samym miejscu siła pędzla nie zwiększała się? Tzn. gdy coś zamaluje, potem puszcze myszkę i gdy znów klikne i zaczne malować w miejscu, które było już malowane siła pędzla się zwiększa. Można to jakoś ograniczyć, czy zostaje gumka?

Dzieki za pomoc

Oszczędny w słowach Awatar Brazilianpitbull
    Miasto
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie

Jeżeli chodzi Ci o "smugi" w okół pędzla, to po prostu zwiększ jego twardość (ten pasek pod rozmiarem pędzla).
    Jak będę piękny i bogaty, kupię sobie Leicę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Brazilianpitbull Zobacz posta
    Jeżeli chodzi Ci o "smugi" w okół pędzla, to po prostu zwiększ jego twardość (ten pasek pod rozmiarem pędzla).
    Nie o twardość mi chodzi.
    Chodzi o ten efekt z dwoma smugami, które na siebie nachodzą.
    Po odkliknięciu myszy i ponownym kliknięciu gdy najadę pędzlem na wcześniej malowany fragment siła pędzla jest większa.
    Czy to znaczy, że nie można puszczać klawisza myszy przy malowaniu, żeby nie wyszły te kilkakrotne krycia?

Domyślnie

Użyj maski i maluj szarym o stosownej jasności. Lub quick maski, jeśli się brzydzisz tak wyrafinowanymi metodami

Domyślnie

Maska i szary pędzel na 100% krycia zdziałał cudo! Już umiem, o to mi chodziło. DZIĘKI!

Uprawnienia umieszczania postów