Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Nurt

Domyślnie Nurt

Podtytuł: Kijem Wisły nie zawrócisz

To już ostatnie ujęcia z sobotniego pleneru nad Wisłą. Właściwie była to pierwsza okazja, żeby wypróbować kupiony 2 miesiące temu wszystkim znany filtr Liczyłam na to, że pomemłam jakieś kamienne wysepki nad Wisłą, ale niestety Wisła wezbrana i jedyny sztafaż, jaki znalazłam, to kij... Ponieważ to pierwsze próby z tym filtrem, liczę na konstruktywną krytykę, tym bardziej, że wydałam na to ostatnie pieniądze Sama mam wrażenie, że jest za niebiesko - nie wiem, czy to zafarb czy tak ma być. Bez filtra woda była szara. No i nie bijcie za ISO... początkowo chciałam usunąć exifa, bo wstyd mi za to ISO, ale będę szczera - chwilę wcześniej nie było w ogóle słońca i trochę się nudząc robiłam inne zdjęcia z ręki i kiedy nagle "wybuchł" dzień, z wrażenia zapomniałam zmniejszyć ISO...

[1]

[2]

Pozdrawiam,
    Ania

Domyślnie

Masz rację, WB poleciałooooo.
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

...niebieskawo jest...kadrowo dwójka

Domyślnie

A mnie w tym przypadku ta "niebieskawość" nie przeszkadza...
    Na dwójce podoba mi się kadrowo powtórzenie nachylenia kija w rzece i nachylenia chmurki na niebie.
    Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Domyślnie

Dwójka dużo lepiej się prezentuje .
    Bardzo fajnie skomponowany kadr. Jak wcześniej napisał już Dominik, super współpraca chmurek i kijaszka jest .
    Co do niebieskości to moim zdaniem albo ratować, albo pójść jeszcze bardziej odważnie .
    Bo tak jak teraz, to ni w gruchę ni w pietruchę jest .

Domyślnie

Mi 2 z uwagami "...albo pójść jeszcze bardziej odważnie..." będzie super fot
    Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S

Domyślnie

W takim razie wersja w jedną i w drugą stronę. Jak teraz?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    Tylko 2a
    Też tak myślę .

Domyślnie

Po ponownej obróbce - popieram przedpiszców - dwójka
    Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Uprawnienia umieszczania postów