Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Wenecja

woda
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KlausG Zobacz posta
    Ale się ucieszyłem jak zobaczyłem ten wątek. Też w sierpniu byłem w Wenecji.
    Może się nawet mijaliśmy na tych maksymalnie zatłoczonych uliczkach.
    Pozwolę sobie zaprezentować moją odmienną nieco wizję tego niezwykłego miejsca.
    KlausG.. Dobry obyczaj mówi, że nie wkleja się w czyjś wątek swoich zdjęć.

Pablo, podoba mi się ta część, która zrobiłeś w BW. Interesująca nawet stylizacja, choć momentami może budzić wątpliwości. Jeśli zaś chodzi o same kadry to 5 zdecydowanie najlepsza. Ma klimat starego włoskiego filmu. Podoba mi się również 1. Pasuje mi bardzo kadrowanie, fajna GO i to przekrzywienie mi się podoba. 1 i 5. Odmiennie ale najlepsze moim zdaniem. Reszta jest OK ale nie mnie nie porywa.
    Wydaje mi się, że na tych "deszczowych" zdjęciach, Twoja obróbka trochę stłumiła potencjał zdjęc. Tego deszczu niemal nie widać. A szkoda. Poza tym jest momentami dość agresywna. Chyba nawet za bardzo. Zerknij, że na kilku zdjęciach powypalałeś niebo.

Domyślnie

PabloF1fan, cały secik jest IMO OK, z tym, że:
    - pierwsza część jest taka hmmm... pocztówkowa i w moim odczuciu zbyt mocno stylizowana (świadomie lub nie) na malowidła z lat 20'tych u.w..
    - a bonusik jest bardziej osobisty - i ta część bardziej do mnie mocniej gada
    Lekka nostalgia mnie ogarnęła wspominając weneckie klimaty
    D300 + N 18-55mm VR + N 35/1.8 G + S 18-200 DC OS HSM + H MC 44m-4 58/2 + N SB-700 + N Di466

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PabloF1fan Zobacz posta
    dzieki, fajnie ze podoba sie obrobka

generalnie to troche czasu zajelo mi zanim doszedlem do takiej obrobki i tak odrazu zdradzac....

ale ok w drodze wyjatku, oczywiscie najpierw bw potem troche pobawilem sie rozmyciem, nawet na niektorych zdjeciach abberacja, filtry, ekspozycja, to tak mniej wiecej
    generalnie to mi takie wychodzą prosto z aparatu albo ze skanera. oops zdradziłem swój sekret. w drodze wyjątku przyznam, że nie wiem co z tym zrobić.
    NO SMOKING. KOMBINEZON ONLY.

Domyślnie

Jak dla mnie pierwsza część czarno-biała bardzo fajna - tylko trzeba wyprostować. Za poprzednikami, 5 chyba najfajniejsza. Kolor całkiem mi nie leży.
    Marek

Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.
    fb, music, portrait

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów