Witam
Volvo V70, 2.0 diesel 136 KM,(rok 2010).
Nietypowe model jesli chodzi o pojemnosc i KM.
Podobno silnik na bazie Forda ?!
Prosze o opinie, dziekuje.
Szukaj
Witam
Volvo V70, 2.0 diesel 136 KM,(rok 2010).
Nietypowe model jesli chodzi o pojemnosc i KM.
Podobno silnik na bazie Forda ?!
Prosze o opinie, dziekuje.
Stary ale jary ... D70s, D90 Nikkor 18 -200 VR, 18-105 VR, 24mm, 50mm, SB 600 + filtry
Regards
Wojciech
Motor bardzo awaryjny, a w zasadzie wtryski Motorcraft i osprzęt tj. listwa comman rail. Te części są bardzo kosztowne w naprawie.
Uuu jak już sieczkarnia od Henry Forda to ja nawet kijem bym nie ruszył i tyle.
A tak w ogóle to volva po 1998 to wielka kupa i tyle.
Tzn taka sama kupa jak inne "nowe" eurowozy
BEST REGARDS
Wez sobie kup zamiast tej padaki wypasioną Skode Superb w kombiaku.
serio, i jeszcze ci kasy zostanie na daćkę duster żeby z psem na grzyby jeździć
rock and roll all night and party every day
jestem tylko obserwatorem...
Cytat z gazety;
Volvo V70 III Kombi 2.0 TD
Trzecia, najnowsza i obecnie produkowana generacja modelu debiutowała w 2007 roku. V70 III został zbudowany na platformie podłogowej Ford EUCD. Po zwiększeniu rozmiarów i poprawieniu materiałów we wnętrzu, model został przeniesiony do segmentu E. Stylistycznie V70 III stanowi kolejny krok do przodu w porównaniu ze swoimi poprzednikami. Jego sylwetka stała się jeszcze bardziej opływowa i nabrała sportowego charakteru. Uterenowiona wersja modelu nosi nazwę XC70. Zrezygnowano natomiast ze usportowionej odmiany R. Zamiast tego, wprowadzono jedynie sportowy pakiet nadwoziowy R-Design.
o tyle ma z Fordem, z drugiej strony wszytskie nowe auta sa naszpikowane elektronika, apropo nawet 10 letni Ford mondeo mial komputer na szczescie nie byl awaryjny lalem tylko paliwo.
Stary ale jary ... D70s, D90 Nikkor 18 -200 VR, 18-105 VR, 24mm, 50mm, SB 600 + filtry
Regards
Wojciech
Autko fajne. Przymierzałem się do XC ale cena zabija.
Sony Alfa 65 Coolpix 4200 + Tachimetr Nikon NPL352
Wlasnie tylko silnik 136 KM czy ktos tym moze jezdzil.
Popularne sa silnik 2.4 163 KM
2.5 140 KM.
Regards
Wojciech
Niestety -- od ponad 10 lat (wczesniej rzecz jansa tez sie to odbywalo, ale nie na taka skale) podstawowym trendem wszystkich firm (w tym producentow samochodow) jest oszczednosc. W korporacjach prym wioda cale sztaby ekonomistow, ktorych zadaniem jest ciagle ciecie kosztow, az po ramy absurdu. Taniej wyprodukuja, wiecej kasy zostanie w firmie, wydadza gorszy produkt, ktory szybciej sie rozleci -- klienci szybciej wymienia na nowy model. Na rynku moto zaczelo sie od legendy solidnosci -- Mercedesa, i tak pociagnelo kolejnych... Przykre to, ale takie sa wlasnie minusy rozwoju cywilizacyjnego.
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Wszystkie diesle Common Rail są awaryjne jeśli zalewa się je gnojówką, problemem tak naprawdę jest głównie jakość naszego paliwa a nie jakość wtrysków. Nie ma sensu liczyć, że jakiś kaszel CR będzie pod tym względem lepszy czy gorszy i trzeba po prostu uważać na to, by na stacji nie nalano nam przypadkiem OO zamiast ropsztala.
Tak czy owak szukałbym raczej wersji D5 (lub zwykłej 2,4 którą "magicznie" przerabia się na D5), 2.0 będzie w takim autku nieco anemiczne.
Ja jeździłem do niedawna 2,4 D5 163 KM nowsza wersja 185 KM
Silnik jest rewelacyjny, pali naprawdę mało i jest dynamiczny
Zrobiłem 130 tysi km. i z mojego punktu widzenia silnik bez awaryjny - produkcja Belgia.
Jeśli się zastanawiasz nad silnikiem to z tego będziesz bardzo zadowolony.
Podpis zgodny z regulaminem forum
Skontaktuj się z nami