Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Domyślnie Zaślepka portu USB D300

W moim D300 odklejaja sie gumy a takze klapka zamykajaca m.in. port USB zrobiła sie jakby za duża i nie chce się zamykać, przez co zapewne aparat stał sie mało uszczelniony. Czy ktoś z szanownych forumowiczów ma to samo, czy to tylko przypadłośc mojego body?
    Nikon D300 Nikkor 18-105, 50/f1,8, SB-700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jendrek.gd Zobacz posta
    W moim D300 odklejaja sie gumy a takze klapka zamykajaca m.in. port USB zrobiła sie jakby za duża i nie chce się zamykać, przez co zapewne aparat stał sie mało uszczelniony. Czy ktoś z szanownych forumowiczów ma to samo, czy to tylko przypadłośc mojego body?
    Mam to samo, jeszcze sie zamyka ale pewnie juz nie dlugo. Gumy na szczescie mi sie nie odklejaja
    Użyszkodnik Nikona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jendrek.gd Zobacz posta
    Hm... przecież to normalny objaw, który pojawia się zazwyczaj w dniu następnym po tym, w którym kończy się gwarancja.
    W kompaktach HP (tych po 280zł) podobno gumy się nie odklejają
    Pierdziliard razy było to poruszane na forum.
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Powinni o tym w instrukcji pisać...
    D800 || D810
    Samyang 14 F2.8 || Sigma 24-35 F2 || Sigma 85 1.4 A || Tamron 70-200 F2.8 G2
    https://wedd.photo/

Domyślnie

Zakleiłem tą zaślepkę na stałe kropelką. Korzystam z czytnika.
    D800

Domyślnie

U mnie zaklejone na czarny odpowiednik taśmy "power tape". Mocno i szczelnie (chyba ). Sondowałem co trzeba zrobić żeby wymienić tą upierdliwą gumę i niestety jest w dosyć sprytny sposób "przykręcona" do body więc jej wymiana wymagałaby zerwania bocznej gumy i tak dalej. Tak więc pewnie prędzej zajadę albo sprzedam body niż coś z tym zrobię.
    D800/F801/X100/35RC

Domyślnie

Mam D300 od 2 lat i nic mi się nie odkleja (narazie ) Zaślepka portu USB faktycznie powoli robi się coraz większa także to znak żeby przesiąść się na czytnik.
    D300+MB-D10| N18-55 | 35/1.8 | 50/1.8 | SY85/1.4 | SB-900 | Flipside 400 | MF 055XPROB | 2x YN 560 | RF-602 | F&V |

Domyślnie

Też mi się "powiększyła" ta zaślepka i się nie domyka, tyle że w D200. Pisałem do serwisu w tej sprawie - koszt nowej zaślepki + wymiana to z tego co pamiętam 54zł. Od tamtej pory dałem sobie z nią spokój Chyba nawet w swoim czasie pisałem o tym na forum.

Domyślnie

MI kiedyś odpisali że mogą mi takową przysłać za opłatą i mogę sam sobie wymienić.
    D800

Domyślnie Re:Zaślepka portu USB D300

Moje d300 ma prawie 2,5roku i zaslepka usb ,mimo,ze nie bardzo uzywana tez spuchla jakos i nie ma szansy na zamkniecie zastanawialem sie nad kropelka ale osttatecznie przylapalem na 3paski czerwonej tasmy klejacoizolacyjnej- pomoglo,nie do konca szczelnie,ale nic nie lata i wyglada addi-cool

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów