Close

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 60

Domyślnie

Ale takie wnętrze właśnie ma swój urok.. Teraz środek jest wszędzie taki sam... Stare auta są super.. Ale niestety nie będzie można wiecznie jeździć autami z lat 80 i 90.. chociaż ja osobiście bałbym się kupować auta starsze niż 91rocznik.. Największy ból dla mnie stanowią części i to, że samochód jest po prostu stary. Z chęcią kupiłbym np preludę III gen.. ale starsze niż 91 rocznik są... wątpliwe wydaje mi się...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    Kiedyś samochody były przyjazne kierowcy a teraz są przyjazne serwisowi: dawniej pół samochodu mogłeś rozbić i samochód jechał dalej. Teraz jak przepali Ci się żarówka to komputer blokuje skrzynię biegów, skrzynia biegów blokuje pedały, pedały blokują klamki, klamki blokują szyby i stacyjkę a na ekranie wyświetla się napis 'holuj do serwisu bo nie działa żarówka'.
    Kurde, zupełnie jakbyś opisywał Bumę serii 7 mojego kumpla z ... 86 roku. Taaaa, kiedyś panie to była technika!

Jak widzę po wątku gusta mamy zupełnie odmienne, acz napiszę co za mną chodzi: Saab 9000CS (żaden tam CD) w wersji 2.3T Aero (jakieś 240 KM fabrycznie, a przy tym niezwykle trwały silnik, zresztą w użyciu jeszcze do zeszłego roku). Przepiękna sylwetka zaprojektowna przez Giugaro (ten sam, co poprawił Nikony), niby zwyczajna, ale niezwykle harminijna i z nutką agresji. Wnętrze nie rzuca na kolana, ale ma swój własny styl (fajna skórzana tapicerka w wersji Aniversary). Zadbane sztuki są już coraz rzadsze na naszych ulicach.

Domyślnie

mówisz saab 9000?
    niedawno sie pozbyliśmy w rodzinie i każdy odsapnął....
    u nas byla wersja 2.3 turbo i miała 200 kucyków które mieliły oponami i ze skromnością zostawiały nowe mocne turbodiesle o benzynach juz nawet nie wspominając.
    jednak notoryczne problemy z ciepłotą silnika, cewki zapłonowe raz na poł roku do kosza, skrzynia biegów o precyzji rodem z lublina i niestety notoryczna korozja. szyba przednia prawie nie miała sie już czego trzymać, błotniki skorodowane( a to "dopiero" 95 rok był)sprawiły że auto sprzedawało się pół roku a wystawione było za śmieszne pieniądze. i tu nawet skóra anniversary nie pomogła.
    nie wspomne już o ilośći pseudo mechaników z których każdy się za coś zabierał a prawie nikt nie potrafił naprawić tej kosmicznej technologii.
    czego jak czego ale korozji nie trawię dlatego już nigdy żadnego saaba, opla, forda, hyundaia, mercedesa(okulara) i innych im podobnych.
    a wracając do tematu, vette juz zakupiona? zlot w radomiu już jutro
    rock and roll all night and party every day
    jestem tylko obserwatorem...

Domyślnie

rockabilly - jesli chodzi o cieplote silnika, czy tam przypadkiem tak jak w kroko nie byly montowane 2 rozne termostaty (na 82 i 88*)? Problem z mechanikami dla SAABa jest taki, ze kazdy z nich wymysla jaka to kosmiczna technologia jest w tym samochodzie zastosowana. SAAB jak kazdy samochod - kilka garow, 4 kola i kierownica. Jesli chodzi o mechanike/blacharke itd, kazdy bardziej rozgarniety fachura powinien sobie z tym poradzic, zwlaszcza ze byl to rocznik `95. Jak trzeba zrobic elektronike czy podlubac glebiej w czyms bardziej skomplikowanym, fakt - mechanik tylko od SAABow jest na wage zlota. Malo kto mial np. stycznosc z LPT stosowanym w krokodylach i wymyslnymi wezykami podcisnienia. Nie dziwne bedzie zatem, ze warsztat od Opla/Renault/Forda nie beda wiedziec jak sie za to zabrac
    Korozja - 900tki byly ocynkowane, nie wiem jak 9000. Czy Twoj zostal tak zzarty czy ktos go zaniedbal? Podobnie jest z krokodylami - jak ruda zacznie wcinac tylne nadkola czy dolna czesc drzwi, bez szybkiej pomocy te elementy beda spisane na kompleksowa reanimacje.

Domyślnie

rockabilly znam co najmniej 3 sztuki 9000 (i wiem że żadna z nich nie ma przeszłości związanej z przystankami autobusowymi), jak szukałem dla siebie to obejrzałem kolejnych parę sztuk (niestety w końcu nie kupiłem) i co jak co, ale korozja to problem w tym modelu rzadko występujący. Nawet w jakichś badaniach ten model wypadł jako jeden z najmniej rdzewiejących samochodów dostępnych w Europie. Musiałeś mieć jakiegoś strasznego pecha.

Domyślnie

może i racja że trafił się nam trefny egzemplarz.
    co do korozji(a wlasciwie jej braku, jak piszesz) to jestem srogo zdziwiony, kiedys kupilismy dla silnika drugą sztukę i korodowała dokladnie w tych samych miejscach-miejsce wokół przedniej szyby to dramat. w porównaniu do np volvo 940 blacha wypada gorzej niż słabo.
    generalnie autko u nas było 10 lat więc cos tam mogę powiedzieć i ja raczej saaba nie polecam, mimo tego że bardzo szybkie to to było.
    krokodyl to inna historia i z racji swojej już kultowości w pewnych kręgach wiele więcej można mu wybaczyć.

ale już nie dywagujmy o złomach, kolega chce vette lub 850 kupić i moim zdaniem to są fajne bryczki

Domyślnie

Jaki zlot w Radomiu? Korwety? Gdzie? to może pojadę... Skłaniam się jednak najbardziej ku korwecie, gdyż dla mnie posiada najmniej wad.

Domyślnie

mniejsza o to

i tak 850 rządzi
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    Jaki zlot w Radomiu? Korwety? Gdzie? to może pojadę...
    http://www.zlot.org.pl/index.php
    http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll...0206/947839176

Może też się wybiorę, w końcu mam dość blisko
    Ostatnio edytowane przez ajt ; 10-09-2010 o 23:10

Domyślnie

o to to.

do zobaczenia, ja wlasnie wyruszam

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów