Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 60

Domyślnie

ten egzemplarz co podałeś to akurat taki sobie, ale rację masz co do tego, że jak w folderze nie będzie.
    inna sprawa, że idzie kupić za sporo mniej niż 40tys i jak się pozostałą kwotę doinwestuje (między innymi właśnie w środek) to nawet folder się chowa
    D200, T12-24/4, N35,50,85/1.8, N60/2.8D, SY85/1.4, S70-210/2.8, TC16A, SB-800
    Soligor 28/2.8, MIR 35/2, Helios 50/2, Jupiter 135/3.5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mibartek Zobacz posta
    ten egzemplarz co podałeś to akurat taki sobie, ale rację masz co do tego, że jak w folderze nie będzie.
    inna sprawa, że idzie kupić za sporo mniej niż 40tys i jak się pozostałą kwotę doinwestuje (między innymi właśnie w środek) to nawet folder się chowa
    Zamiast inwestować w reanimację trupa, lepiej kupić coś nowszego. Chyba że ktoś ma sentyment i kasę, bogatemu nikt nie zabroni.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Zamiast inwestować w reanimację trupa, lepiej kupić coś nowszego. Chyba że ktoś ma sentyment i kasę, bogatemu nikt nie zabroni.
    z tego co zrozumiałem, to autor wątku właśnie chce kupić coś "z sentymentem" no i właśnie nie chce nowszych aut.
    D200, T12-24/4, N35,50,85/1.8, N60/2.8D, SY85/1.4, S70-210/2.8, TC16A, SB-800
    Soligor 28/2.8, MIR 35/2, Helios 50/2, Jupiter 135/3.5

Domyślnie

To ja już wolę reanimację truposza niż to nowe barachło co to krawaciarze w salonach chcą sprzedać.
    Przynajmniej kawałek solidnej mechanicznej roboty a nie plastik rodem z toy toya.

Kup kolego to, o czym marzyłeś szczawiem będąc - niech nikt ci radości nie zabiera.
    rock and roll all night and party every day
    jestem tylko obserwatorem...

Domyślnie

Autor nie pisze o spełnianiu marzeń - wspomina, że chce konkretną brykę z silnikiem 5-6l, o miłej aparycji, a przy tym luksusowej i wygodnej. Zaryzykuję stwierdzenie, że nie chodzi mu o zakładanie muzeum motoryzacji, tylko myśli o czymś w miarę bezkompromisowym do wożenia tyłka.

Spełnienie podobnej zachcianki może się bardzo łatwo skończyć na dostarczaniu stałego dochodu mechanikom i ślęczeniu na allegro w poszukiwaniu dawców części, więc osobiście skoncentrowałbym się na nieco bardziej współczesnym V8 - najlepiej MB, bo zwykle ich kierownicy wykazują najmniej inklinacji do rajdowego stylu jazdy.

Domyślnie

A może moje niespełnione dotychczas marzenie?

http://allegro.pl/mercedes-600-v12-sec-i1205049271.html
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

Czornyj, w sumie ja chcę połączenie i praktyczności i sentymentu. Z pewnością nie kupię niczego w miarę nowego, bo to niestety nie ta jakość wykonania. Kiedyś samochody były przyjazne kierowcy a teraz są przyjazne serwisowi: dawniej pół samochodu mogłeś rozbić i samochód jechał dalej. Teraz jak przepali Ci się żarówka to komputer blokuje skrzynię biegów, skrzynia biegów blokuje pedały, pedały blokują klamki, klamki blokują szyby i stacyjkę a na ekranie wyświetla się napis 'holuj do serwisu bo nie działa żarówka'. Miałem parę samochodów 'nastoletnich', których wnętrze jest do dzisiaj jak nowe.

Stałego dochodu mechanikom nie dotsarczę, bo robię wszystko sam. I nie mam tu na myśli wymiany płynu od spryskiwaczy, ale grzebanie w silniku, skrzyni biegów, dyfrach, hamulcach, elektronice itd. Mam do tego narzędzia, serwisówki, interfejsy diagnostyczne itd, bo to lubię.

Już na dzień dzisiejszy najbardziej się skłaniam ku MB SL600/500 i Corvette. BMW odpada bo może być jednak zbyt problemowe (dostęp do części) a Porsche 928 odpada bo dostaję za mało w tej cenie: stan taki sobie i roczniki słabe (szukam końcówki czyli coś powyżej 1990, a jest najczęściej 1981 ).

Natomiast jestem za Corvette bo mam bardzo dużo tanich części, samochód jest z zewnątrz wulgarny (dla mnie plus) a pod maską wulgarnie prosty. Latem rozpinam koszulę, wywalam z klaty gobelin na słońce, zapuszczam wąsik i taką piosenkę jak ta:
    http://www.youtube.com/watch?v=DbYtqAWDF2U
    albo inną z jego repertuaru i jest git.

A Mercedes przekonuje mnie tym, że za tę samą cenę dostaję najlepsze wnętrze i bądź co bądź solidny i współczesny samochód. Jednak z wulgarnością jest problem

Domyślnie

Ja nie mam nic przeciwko wulgarności vetki - autko ma budę z gównoplastu więc jest niesamowicie lekkie i gokartowate, na pewno przyjemność z wariackiej jazdy takim smokiem jest największa - natomiast środek wygląda jak zaprojektowany przez niedorozwinięte dzieci, które na zajęciach z ZPT ulepiły makietę z plasteliny.

Dlatego z rozsądku skłaniałbym się ku MB - mniej zwariowany, za to wsiadając nie wymiotuje się na widok deski rozdzielczej, a do tego szansa, że poprzedni właściciel zaliczył nim kilka rowów i owinął się wokół słupa jest statystycznie niższa. Zresztą prowadziłem S500-tę i wg. mnie ta V8-ka dostarcza wrażeń akustycznych i przeciążeń na zupełnie satysfakcjonującym poziomie.

Domyślnie

Całkowicie kolegę Michała rozumiem. Wystarczy zajrzeć do nowych aut za powiedzmy 300 tys żeby wybuchnąć śmiechem. Mój jedenastoletni złom wygląda lepiej i dużo rzeczy sam zrobię. A jak miałem wypadek to ścięło mi lewy bok i jeździłem dalej. Corvetta fajna, w 850 będziesz miał problem z częściami i ich ceną, mesio też niezły. Kup to, w czym się dobrze będziesz czuł, reszta mało istotna. Ja ostatnio zachorowałem na to cudeńko http://http://automotomax.otomoto.pl...C14686126.html
    FX był i się zmył...

Domyślnie

http://otomoto.pl/chevrolet-corvette...C13158994.html

jak dla mnie w sam raz i nawet utrzymany należycie.
    rock and roll all night and party every day
    jestem tylko obserwatorem...

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów