Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: Iza

Domyślnie Iza

Witam
    Kilka pierwszych strzałów z sesji z piękną Izą http://www.maxmodels.pl/izunia4567.html
    Napiszcie proszę, czy nie przesadziłem z kolorami (monitor po kalibracji i jakoś nie mogę się przyzwyczaić... )

Wielkie podziękowania dla Miłosza, za jego nieocenioną pomoc przy ogarnięciu światła
    1.

2.

3.

4.

PS
    Kurcze... widzę, że po wrzuceniu na forum kolory są mniej nasycone niż w przeglądarce (FastStone) i trochę bliższe tego, co widzę w PS...
    Ostatnio edytowane przez Witek "Wisz" ; 05-09-2010 o 00:26
    NEX 5N i M42
    "Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."

Domyślnie

Kolory cudne ! Ale będe je inaczej na Windzie widział , bo teraz na Mac-u siedzę ... Piękne te fotki ! Najlepsze 1 i 3 imho
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

Dzięki Sesja wogóle była dość udana, resztę wrzucę, jak obrobię
    NEX 5N i M42

Domyślnie

Wg. mnie kolory są OK a kadrowanie i obróbka w zdjęciach 1, 3 i 4 naprawdę extra.
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez downunder Zobacz posta
    Wg. mnie kolory są OK a kadrowanie i obróbka w zdjęciach 1, 3 i 4 naprawdę extra.
    Dzięki
    Po tym, co zobaczyłem, jak otwarłem obrobione zdjęcie w przeglądarce, przeraziłem się - kolory wyszły strasznie cukierkowe, a w PS było ok.
    NEX 5N i M42

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

fajne kolorki

Domyślnie

1 i 3 swietne. Kolory w porządku
    N i pare gratów

Domyślnie

No po prostu rewelacja.Jedynka magnetyzuje <modelka współpracuje> To Ty nalezysz do tych kilku facetow,ktorzy wiedza jak wolac RAW z d700? Legendy krażą na CB Moze zdradzisz tajemnice w czym dostajesz takie kolorki/rozpietość tonalna/definicje skóry? A swiatło rzeczywiscie ogarniete, nawet szyja dopalona like a pro))) Echhhhh
    Ostatnio edytowane przez fotouśmieszek ; 05-09-2010 o 13:21
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Domyślnie

jak dla mnie świetny set
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotouśmieszek Zobacz posta
    To Ty nalezysz do tych kilku facetow,ktorzy wiedza jak wolac RAW z d700? Legendy krażą na CB Moze zdradzisz tajemnice w czym dostajesz takie kolorki/rozpietość tonalna/definicje skóry?
    Co??? Ha ha ha, powaliłeś mnie
    Szczerze, to jest prosta zależność - im więcej roboty odwalisz przed i w czasie robienia zdjęcia, tym mniej masz potem problemów z wołaniem i obróbką. Jak ustawisz dobrze światło, balans bieli i prawidłowo naświetlisz klatkę, to wywołanie RAWa ograniczy się do otwarcia go w wołarce i zapisania jako TIFF/JPEG czy co tam kto lubi. A jak się spieprzy zdjęcie w czasie sesji, to otem można na głowie stawać i tak będzie d...pa.

Jeśli chodzi o kolory skóry, to mam profil D2mode2, rozpiętość tonalna to już zasługa samej puchy i ActiveDLighting.
    NEX 5N i M42

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów