Close

Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 145

Wątek: Bowens Explorer

conik
    Gość

Domyślnie

nie wiem czy tronix to wytrzyma...4x 600Ws na rozgaleziaczach powinno dac to samo co 2x1200Ws

Domyślnie

mi sie wydaje ze bedzie to samo
    ale nigdy z fizyki nie bylem mocny
    i koniecznie daj znac co i jak

Domyślnie

conik a jestes w stanie sprawdzic czy da rade 4x600ws ??

conik
    Gość

Domyślnie

jak tylko tronix dotrze bede go meczyl na rozne sposoby na razie czekam

Domyślnie

Wg instrukcji nawet silniejszy tronix tyle nie wydoli.
    Czasy ładowania będą długie (o ile w ogóle ruszy), liczba błysków niewielka. Mozliwe, że po kilkunastu błyśnieciach, jak już nie będzie w pełni naładowany to odmówi współpracy.
    Wyjściem jest kupienie 2 tronixów, oczywiście.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Wg parametrow to wydala 2x1200 Ws. Sprawnosc lamp mozna zalozyc bardzo pesymistycznie na poziomie okolo 0.9 czyli roznica miedzy 2 lampami a czterema to okolo 20%. Jezeli ten tronix jest zrobiony tak jak nalezy to spokojnie powinno wystarczyc. Fakt dluzeszego ladowanie jest niepodwazalny. W kazdym badz razie czekam na test conik'a. Co do liczby blyskow to do tronixa, tego mocniejszego mozna zapiac nawet 2 akumulatory z jelcza wiec nie ma problemu (nie liczac wagi:P).

Domyślnie

moge wam to sprawdzić nie na Tronixie a na Powerluxie jak chcecie. Moge na samym 2400 i na 2400 plus dodatkowy dedykowany akumulator.

conik
    Gość

Domyślnie

a przypadkiem masz moze fomei/aurory bo to mnie i jak widze Keyzora najbardziej interesje
    2 konfiguracje
    2x1200 i 4x600
    na tronixie 2400 (z i bez SE jesli posiadasz obie wersje)

a ja jeszcze poprosze 2x600Ws na wersji 1200
    Ostatnio edytowane przez conik ; 15-09-2010 o 18:20

Domyślnie

obecnie z Fomei na stanie mam tylko małe lampki także z tym na chwile obecną może być problem po drugie użyje tylko lamp których używam prywatnie więc wybór jedynie mocowy z tego co mam może być 1000,2x800,600,2x300

Domyślnie

Co do Fomei=Aurora to nie jestem taki pewien. Raczej Fomei=RimeLite/Hyundae (http://www.hdace.com/eng/) - szczególnie że Fomei na czeskiej stronie podaje, że jest autoryzowanym serwisem dla RimeLite na Europę. Aurorę na Polskę dystrybuuje obecnie fripers.pl.

Co nie zmienia faktu, że jakościowo powinno być lepiej niż u "chińczyków".

Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów