Opisz jak juz bedziesz mial bo bardzo bardzo mnie interesuje czy lampy aurora/fomei dzialaja z tronixami.
Szukaj
Opisz jak juz bedziesz mial bo bardzo bardzo mnie interesuje czy lampy aurora/fomei dzialaja z tronixami.
Zgadza sie bowensowe mocowanie jest dostepne w akcesoriach w zasadzie wszystkich podrabiaczy ale z tego co sie zorientowalem i elinchrom i hensel tez jest dostepny w podobnych cenach...przynajmniej jesli chodzi o blache typu snoort garnki czy beautydishe zas jesli chodzi o softboxy to koreanska aurora robi swietnej jakosci softy w duzym wyborze (mniejsze wieksze okty z gridem i bez) lacznie z teraboxem 2.5m srednicy z mocowaniami do wszystkich systemow w tym elinchrom i hensel a dla bardziej wybrednych pozostaje waffer czy chimera (i tu mala niespodzianka koreance mi sie kiedys pochwalily ze produkuja softobxy dla waffera wlasnie) tak wiec na brak akcesoriow raczej nazekac nie mozna. Przewaga elinchroma i hensela (bowensa tez) jest obecnosc w systemie np ringflasha i to w zasadzie jedyna rzecz ktora mnie pcha w strone tych systemow (jest juz ring do quadry)
Napisze pare slow na temat Tronixa z Aurorami na 100%
Marszull u mnie niestety max to 2x600Ws
Ostatnio edytowane przez conik ; 15-09-2010 o 10:56
te softy aurory to, to co sprzedaja czesi?
jesli tak to naprawde dobry sprzet, zreszta kiedys juz to pisalem
tylko ze fomei prywala troche za duza marze![]()
Fomei jest w polsce zdecydowanie za drogi...ja kupowalem bezposrednio w Korei....i probowalem tym troche pohandlowac....co skonczylo sie na sprzedazy kilku zestawow + sam sie wyposazylem niezle...problem polegal na tym ze sprzet mimo ze jakosciowo znacznie lepszy od chinskiego kosztuje wiecej a marka jest malo znana...zeby wyjsc na swoje trzeba bylo dac cene miedzy markowym sprzetem a chinczykami a tu publika juz robila sie wybredna....e panie toz to tez skosnoocy robia...niestety na nic tlumaczenia ze korea ze swoja kultura techniczna wyprzedza o lata swietlne chiny...najlepszym przykladem byla (jedna) reklamacja lampy i palnikow ktore przyjechaly uszkodzone. W ciagu 48h mialem kuriera z nowa lampa i osprzetem zanim zdarzylem wyslac ta popsuta.
Nie wiem skad fomei bierze softboxy (lampy to na 200% Aurora) ale jesli biora je rowniez od Aurory to warto sie nad nimi pochylic.
Uzywam softboxow od 3 lat i nie poszla jeszcze ani jedna niteczka czy mocowanie a napylona srebrna warstwa nie nosi zadnych sladow zginania co mialo miejsce w chinczyku z quantuuma (ktore imo sa chyba najlepsze na pollskim rynku jesli chodzi o chinczyki)
Jesli chodzi o kompatybilnosc softboxow (w blaszanych akcesoriach niestety sie nie da) wystarczy wymiana pierscienia z odpowiednim mocowaniem za 15$/szt (mowie o Aurorach)
ps. jakby ktos mial ochote na komplecik Aurory zapraszam do gieldycena do malej negocjacji
ps. 2 mobilny zestaw Fomei Panther to prawdopodobnie tez produkt koreanski ale na 100% nie Aurora....musze pogrzebac w starych majlach bo z tego co pamietam jest jeszcze jeden producent w Korei.
Ostatnio edytowane przez conik ; 15-09-2010 o 11:07
mam jeden soft z fomei moge powiedziec ze jestem bardzo zadowolony
rozklada sie i sklada jedna reka, wykonanie super, uzywany intesywnie nadal wyglada jak nowy
tylko ta cena ;(
co do panter to moze to byc spoko sprzet, widzialem na fotopolis, wyglad na plus
ale zeby cos powiedziec to trzeba by przynajmniej z dzien dwa poblyskac
http://www.rimelite.com/ po krotkim przeszukaniu sieci to jest producent panthera i widze ze maja sporo innych ciekawych zabawek
http://www.rimelite.com/en/powerpack
szybko bo kiedys z nimi korespondowalem w temacie sciagania sprzetu do polski (padlo na aurore a jak sie skonczylo pisalem wyzej)
ps. wlasnie dostalem ceny hensela...cholera drogo....ups...nalezy dodac 22%VAT
Na placu zostaje tronix i elinchrom.
Ostatnio edytowane przez conik ; 15-09-2010 o 11:39
Ja wlasnie dostalem do testow lampy z Fomei'a i po prostu mnie rozbroily sa za........ i wiem ze bede je bral dlatego zastanawia czy dzialaja z tronixami. Natomiast tez mnie zastanawia czy dziala 2x1200 Ws.
Skontaktuj się z nami