o vagabond nie czytalem (bo i po co jak jest na 110) ale ten mini jesli nie klamia z wydajnoscia to moze byc calkiem ciekawe rozwiazanie
Szukaj
o vagabond nie czytalem (bo i po co jak jest na 110) ale ten mini jesli nie klamia z wydajnoscia to moze byc calkiem ciekawe rozwiazanie
Amerykanski vagabond 2 input 95V to 265V output 110V. Na dluzsze zasilanie lamp i tak bedzie za slaby a europejska wersja ma posrana cene. Ale imo i tak warto chocby ze wzgledu na ringflasha od alienow. coraz bardziej mnie kusi ta opcja ale czekam co tak naprawde pokaza "live" przy okazji Einsteina (taka ichnia nowa wszystkomajaca lampa) Skadinad wiem ze Vagabonda USA mozna w latwy i tani sposob przerobic na 200V na wyjsciu.
ale ten mini kosztowalby 270f czyli 1300zl Moim zdaniem to wcale nie duzo, biorac pod uwage wielkosc i osiagi (1280 Ws: Typically 200 to 250) Tylko czy te osiagi sa prawdziwe? Tronix sporo sie roznil w rzeczywistosci i na papierze.
Ten tronix to i tak mocarz szybkosci w porownaniu z TravelPackiem od Bowensa.A jak 4x600Ws ??
Tak w temacie
Hensel wypuscil nowy aku i nie ma juz drewnianej raczki
edit nie do tego wkleilem linka
chcialem do nowego porty
tak czy inaczej drewna juz nie ma![]()
Ostatnio edytowane przez marszull ; 21-09-2010 o 14:22
conik bedziesz jescze sprawdzal setup 4x600 Ws??
przed chwila podlaczylem 4x600Ws...ok 7sek
Policz ile błysków zrobisz.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
No to piekniewrzuc potem jakies fotki ktore udalo Ci sie z tym wykrecic
![]()
Skontaktuj się z nami