Szukaj
N 24 f 2,8 AiS; N AF-S 85 1,8 ; N 105 2,8 VR; Soligor 135 1,8
SB 600,800,900; iMac 27", Sony a7RII, Tamron 28-75 2,8; Voigtlander 21 mm f3,5 Skopar; V 35 mm f1,2 Nokton, V 110 mm 2,5 makro
Maki super, ale jak dla mnie ten obrazek z lewej nie bardzo pasuje...
Ogólnie OK, ja bym go po prostu wymienił na inny - co Ty na to?
Planowałem zmianę body na 550d ale jak to wziąłem w ręce... to jest D90 + N18-200 i Ciamciag 85 f1,4 z chipem
"mam swoje zdanie, ale się z nim nie zgadzam!"
Czerwony się trochę nie prześwietlił? Miły kadr ale dla mnie kolory nie za bardzo. Może i za jasne lekko.
Witam, pierwotnie planowałem pokazać te maki pojedynczo, ale pomyślałem o jakimś zestawieniu, no i powstał ten set. Nie upieram się, że to dobry duet, może lepiej by wyglądał tryptyk z jakimś trzecim zdjęciem po prawej stronie. Co do koloru czerwonego to w zdjęciu z lewej nie ma przepału, fotografia była robiona w pochmurny dzień. Może chodzi ci o kolorystykę w zdjęciu całego pola makowego. Tam czerwień przy wywoływaniu rawa jest podciągnięta mocniej. Ale to świadoma decyzja, chciałem w ten sposób trochę odrealnić fotografię, kierując ją w stronę grafiki. Te jasne miejsca na trawie na tej samej fotografii to efekt braku filtra polaryzacyjnego, który mógłby zgasić część odblasków słonecznych.
Generalnie ta fotka dobrze wygląda na dużym formacie. W necie trochę traci. Dzięki za uwagi.
pozdrawiam
Felipe
SB 600,800,900; iMac 27", Sony a7RII, Tamron 28-75 2,8; Voigtlander 21 mm f3,5 Skopar; V 35 mm f1,2 Nokton, V 110 mm 2,5 makro
Pozdrawia Basia, coby nikt mnie nie wziął za chopaka
Wybacz autorze, nie dość, że miał być to link do zdjęcia, to jeszcze dwa razy zapisało mi zdjęcia i mój post.(pierwszy raz się z tym spotykam)
Maki to bardzo trudny temat. Gratulacje za odwagę. Barbi troszeczkę poprawiła dynamikę zdjęcia, ale to wszystko chyba co się da wyciągnąć z tego oświetlenia.
pozdrawiam
Mariusz
ładne sztukilubie makowe zdjęcia
![]()
Put some fun between your legs
-ride a horse
Hej, barbi a możesz mi zdradzić co zrobiłaś z tymi maczkami, bo na ekranie nie widzę istotnej różnicy. Tak nawiasem mówiąc, polubiłem te maczki bo czasem pojawiają się na moim ekranie jako screensaver w formacie 24". Fotografia została zrobiona tak przy okazji - bez polara, który jak pisałem by się przydał. Nie kadrowałem tego dużego zdjęcia, ale zgadzam się że warto, a nawet trzeba pobawić się z obrazem by go dobrze zaprezentować. Jeśli chodzi o te maki z prawej to spodobało mi się to, że wyglądaj to jak odbicie w lustrze jednego kwiatka. Dzięki za konstruktywne uwagi.
pozdrawiam
felipe
Skontaktuj się z nami