Szukaj
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
www.photolink.pl : Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Witam
mz przeglądając na stronie którą podałeś pozostałe SET'y - Ten jest najsłabszy- zbyt (jakby to ująć...) "Ciemny".
Pozdrawiam Serdecznie
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
www.photolink.pl : Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
moim zdaniem: modelka ma zacięcie i warto z nią pracować. Co do typu oświetlenia nie podoba mi sie. Może jeszcze na 2 zdjęciach było by do przyjęcia, cała seria niedoświetlonych ciemnych zdjęć, to za dużo jak dla mnie, ale oczywiśćie rozumiem koncepcje.
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
odpowiem Ci tak - ciemne tło i "nastrojowe" oświetlenie to tak ciężki temat jak białe tło, zaczynam od opisu - to są moje opinie i uwagi z którymi oczywiście możesz się nie zgodzić
1 - foto niewykadrowane, do tego troszkę zbyt z góry robione, przez to cięcie minimalnie nad kolanami wygląda nie ciekawie, spróbuj może to zdjęcie ciaśniej wykadrować
2 - spodenki się tak ułożyły, że wystaje coś dziewczynie pomiędzy nogami
3- oświetlenie tła które dałeś z prawej z boku, gdybyś skierował niżej i bardziej za nogi modelki, ładniej by się odcięło od tła i mniej widoczne było by zagięcie tła które teraz "świeci" - staraj się tło nie układać na zdjęciu prawie pod kątem prostym do podłogi, ale zrobić to stopniowo, aby powstało delikatne przejście
4 - tu właśnie masz kompromis pomiędzy brzuchem na pograniczu przepalenia i ledwo widocznymi nogami, małe oświetlenia tło poniżej dało kontur nóg, przypuszczam, że lampa była bardzo blisko modelki (małe pomieszczenie ?) lun niechciane światło na tle, ale w takim przypadku zawsze można użyć "murzyna"
5 - nie wypowiem się - bo mi się nie podoba
6 - tak jak wyżej, brak kontry i to cięcie po kolanach do mnie nie przemawia
7 - no właśnie gdzieś ten dół ginie
8 - fajnie, ale za dużo cięć - rajstopy szew pionowy (wiem konstrukcja rajstop - ale wygląda to nie ciekawie) - wysoko rajstopy, przez co bardzo skrócony korpus modelki, następne cięcie - majtki, gdyby nie miała czarnych, tylko w kolorze ciała nie było by to tak drażniące i prawie niewidoczne
puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności
Modelka fantastyczna, foty wyglądają jak zrzuty z karty bez żadnej postprodukcji i fatalnie poświecone jak do aktu którego tu nie ma. Szkoda i tyle.
Zdecydowanie za ciemno. Nijako kadrowo - tak dziwnie cholera.... wszedzie tak samo .... nuda jakas taka w ciemnych barwach. Zdecydowanie to do mnie nie gada
Mnie się podoba, ale jednak jestem za tym, że jest trochę za mało tego światła.
D90 + 50mm f/1.8 D AF.
Mam 17 lat i wielkie ambicje.
A mnie się podoba, ta "ciemność" buduje nastrój, pozostawia nutkę tajemnicy
Skontaktuj się z nami