Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: D50 czy D70s

Domyślnie D50 czy D70s

Zbieram się do zakupu jednego z tych dwu aparatów. Ndzień dzisiejszy to jestem mocno początkujący z dużym zapałem. A tak poważnie to który z nich wybrać? Fotografuję przyrodę, odwiedzane w trakcie wyjazdów miejsca i imprezy rodzinne. Czy D50 jest "słabszy" czy w tej chwili trudno powiedzieć i trzeba poczekać na rzetelne testy D50. Od razu mówię że Canona nie chcę kupić inie jest to podlizywanie się tylko 2 miesiące czytania forów, gazet i rozmów z tymi co fotografują i sprzedają sprzęt.

Pozdra

Domyślnie

Jeżeli Cię czas nie goni, to poczekaj aż oba aparaty na dobre pojawią się w ofercie sklepów. Pojawią się obszerne testy, no i pokażą się oficjalne ceny. Teraz to głównie spekulacja. Dzwoniłem dwa dni temu do dystrybutora Nikona i oni tak naprawdę jeszcze nic konkretnego nie wiedzą. Ja w każdym razie poczekałbym miesiąc, dwa z decyzją i zakupem.

Pozdrawiam serdecznie!
    Z6| N24-70 S|N14-30 S|T 150-600 5-6,3 G2|SB-910|Na sprzedaż: N 18-300 ED VR 3.5-5.6|

domsza
    Gość

Domyślnie

Na stronie Ken'a Rockwell'a możesz przeczytać recenzje obu aparatów. Dodatkowo w recenzji D50 masz porównanie funkcji do D70/D70s

D70s

D50

Mam nadzieję że pomoże Ci to w wyborze.

Pozdrawiam
    Dominik

Uprawnienia umieszczania postów