Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie D'Uomo , Pienza x3

Witam

Koniecznie musicie zostawić jakiś komentarz

1.

2.

Bonus

Mam nadzieje,że się Wam spodobało

Domyślnie

Pozwolę sobie więc skomentować, choć wybitnym znawca nie jestem, więc będą to wyłącznie moje skromne uwagi amatora.
    1. Kadr jako.ś mi nia pasuje... takie osobiście pstrykałbym na wprost a nie z boku.... a jak już z boku to jednak inny kadr, ten poprostu mi jakoś nie pasuje
    2. Tu moim zdaniem albo pokazałbym sam [chyba] kościół, ale cały "ustawił" w zakresie głębi ostrości [by kościół był cały ostry na zdjęciu]....
    a kadr jak tu to też dziwnie, bo pół ostro a pół nie, jakbyś chciał pokazać, że tak można, ale nie ma tu uzasadnienia dla takiego posunięcia w tym wypadku
    3. Chyba leci w lewo i wygląda, jakby się budynek miał przewrócić... ale kolorki całkiem sympatycznie zagrały

To moje spostrzeżenia i uwagi... z którymi ani autor ani inni dobiorcy nie muszą się zgodzić.
    Rzeczywiście tak jak księżyc ludzie znają mnie tylko z jednej jesiennej strony...
    D700 + N 24-70/2,8 + N 35/1,8 + N 50/1,4 + N 85/1,8
    D750 + N 24-120/4,0 + N 70-300 VR
    Z6II + N24-70/4,0 + SB-910 + FastPack 200 + Slik Pro 340DX

Domyślnie

Najlepiej trzy, jeden kadr koslawy a dwa.....no kolego od tego blura to sie odklej, za duzo blura uzywasz i to nie tylko w tej fotografii

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    a dwa.....no kolego od tego blura to sie odklej, za duzo blura uzywasz i to nie tylko w tej fotografii
    teraz zauważyłem, po przeczytaniu tego komentarza, iż rzeczywiście to nie zabawa głębią ostrości, a coś dziwnego dzieje się z niebem i górnymi krawędziami budynku
    ...ale nadal nie przypada mi to do gustu
    Rzeczywiście tak jak księżyc ludzie znają mnie tylko z jednej jesiennej strony...
    D700 + N 24-70/2,8 + N 35/1,8 + N 50/1,4 + N 85/1,8
    D750 + N 24-120/4,0 + N 70-300 VR
    Z6II + N24-70/4,0 + SB-910 + FastPack 200 + Slik Pro 340DX

Cytat Zamieszczone przez Greg77
    Najlepiej trzy, jeden kadr koslawy a dwa.....no kolego od tego blura to sie odklej, za duzo blura uzywasz i to nie tylko w tej fotografii
    Chciałem skorygować nie doskonałość sprzętu .Poza tym na trójce nie chciałem prostować bo tak mi się podobało i jest bardziej naturalnie

Cytat Zamieszczone przez mOOnlight78
    Pozwolę sobie więc skomentować, choć wybitnym znawca nie jestem, więc będą to wyłącznie moje skromne uwagi amatora.
    1. Kadr jako.ś mi nia pasuje... takie osobiście pstrykałbym na wprost a nie z boku.... a jak już z boku to jednak inny kadr, ten poprostu mi jakoś nie pasuje
    2. Tu moim zdaniem albo pokazałbym sam [chyba] kościół, ale cały "ustawił" w zakresie głębi ostrości ....
    a kadr jak tu to też dziwnie, bo pół ostro a pół nie, jakbyś chciał pokazać, że tak można, ale nie ma tu uzasadnienia dla takiego posunięcia w tym wypadku
    3. Chyba leci w lewo i wygląda, jakby się budynek miał przewrócić... ale kolorki całkiem sympatycznie zagrały

To moje spostrzeżenia i uwagi... z którymi ani autor ani inni dobiorcy nie muszą się zgodzić.
    Co do trójki to fakt leci i jest duże prawdopodobieństwo ,ze własnie ta ściana która widać poleci i to własnie w lewo jeśli się dobrze ogladales to zdjęcie to zauwayles pęknięcie na kościele (katedrze). Dzieki za komentarze .pozdrawiam

Oszczędny w słowach Awatar adachor
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie

Czemu zrobiłeś to dwójce? Specjalnego uzasadnienia artystycznego nie widzę, a graficznie wyszło koślawo, jeśli już koniecznie to po krawędziach dachu. Odstaw komputer i zaczniesz fotografować (mówię to jako zawodowy grafik komputerowy) i jak powiedział kolega Greg77, najlepiej w ogóle raz na zawsze zapomnij o filtrze zwanym blur.
    D700 ●•••• D80 ● F80 ➜ N50 1.8 ● N85 1.8 ● N18-70 3.5-4.5 ● N30-70 2.8 ● N35-105 3.5-4.5 ● T28-75 2.8 ● S15-30 3.5-4.5 ● S100-300 4.0 ● V75-205 3.8 ● S8 3.5 ➜ SB-800 ➜ 

Domyślnie

Myślę, że jedynka by zyskała (choć już jest fajna i mi się podoba), gdyby perspektywa dokądś prowadziła. Brakuje mi tu przestrzeni, "otwarcia" kadru... Dwójki i trójki nie rozumiem Dwójka pojechana jakimś blurem, a trójka jest zbyt pokręcona kadrowo. Tak myślę, że gdyby zrezygnować z części dołu było by lepiej. Za to kolorystyka jest świetna i tak się zastanawiam czy nie szkoda rezygnować z niej na rzecz BW
    Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Trójka świetna.Nie widzę żadnego "pokręcenia kadrowego"-środkowy pilaster jest pionowy.
    A new shit has come to light...

Uprawnienia umieszczania postów