Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Nikon Speedlight SB-28 do nikona d70s

napiszcie mi czy warto kupic lampe Nikon Speedlight SB-28 do nikona d70s

Domyślnie

Wszystko zależy od tego za ile,temat był już 1000 razy wałkowany na forum uruchom szukacza
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Wznawiam pytanie postawione przez kolegę, bo nie udało mi się wyszukać postów z SB-28 (Brak wpisu, spróbuj ponownie:/ ) Nie znam się na lampach, do tej pory fotografowałem wyłącznie w plenerze w świetle zastanym. Czy sb-28 wspomaga autofocus w D70s ? Czy lampa działając w trybie auto pozwala dokonywać korektę ekspozycji (doświetlenie) ? Proszę o pomoc ...

Domyślnie

SB28 nie wspomaga AF działa o ile wiem to co w SB24/25/26 czyli Manual i Automatyka Tranzystorowa AA. Co do korekty ekspozycji niestety niewiem.
    Sony A5100 | SEL16 2.8 | Kiedyś: Nikon FX i stałek kilka który niepotrzebnie sprzedałem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez turbo Zobacz posta
    Co do korekty ekspozycji niestety niewiem.
    A jaki problem widzicie z korektą, jeśli lampa działa z własną automatyką tyrystorową? Przecież wystarczy ustawić w body przysłonę o działkę więcej lub mniej niż to wynika z kalkulatorka lampy i już mamy korektę o 1EV.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

czyli do korekty trzeba włączyć myślenie, a nie szukać takiej funkcji w lampce
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Racja, ale ze mnie bałwan Szkoda tylko, że nie wspomoże autofocusa, w ciemności zginie ...

Domyślnie

Stary wątek, ale cóż...
    Czy po wpięciu sb-28 w d70 będzie działało wspomaganie AF z body(bo że wspomaganie lampy nie, to już zostało powiedziane nie w wielu miejscach), czy wpięcie jakiejkolwiek lampy wyłącza światełko w body?

Uprawnienia umieszczania postów