Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: na Wawelu

woda
    Gość

Domyślnie

Obróbka jest w tym akurat wypadku kwestia gustu. Jednym się będzie podobać, innym zupełnie nie. Zatem byłbym ostrożny z mówieniem, że to masakra. Inna sprawa, że obróbka jest mocna. Nawet bardzo mocna. Zahacza mocno o digart. Ale na pocieszenie powiem, że z tego się wyrasta
    Moim zdaniem bardziej dyskusyjna sprawą jest kadrowanie. Mało szczęśliwie cięte. Zarówno u góry jak i u dołu. Mam też wrażenie, że oryginalny kadr był bardzo krzywy (zatem oględnie mówiąc niestaranny) i próbowałeś to później ratować softem. Nie wiem czy nie wyszło jeszcze gorzej bo nie dość, że nie wyprostowałeś to jeszcze dodałeś różne "skoszenia". Pod tym względem poległeś całkiem.
    Powiem banał. Spróbuj spojrzeć na to z pewnym dystansem. Bez emocji związanych z autorstwem pracy. Pomaga w tym choćby odczekanie paru dni od obrobienia zdjęcia do jego upublicznienia. To naprawdę całkiem dobry filtr.
    Próbuj dalej, nie oburzaj się na krytykę i absolutnie niepoddawaj się. Powodzenia!

Domyślnie

To rzeczywiście jest już bardziej grafika.Mnie się podoba,ale może powinieneś zamieszczać takie rzeczy w innym dziale,coby nie drażnić ortodoksyjnych miłośników "czystej" fotografii.Czystej w cudzysłowie,bo jak tu ktoś zamieści zdjęcie nieobrobione,to go zaraz ochrzaniają.Taka już widać hipokryzja panuje nam miłościwie.Obróbka - koniecznie,byle nie za bardzo.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Krzywe i tak sobie skadrowane. Obróbka MZ to tym razem inna para kaloszy, w dziale Architektura - pomyłka. W Digart - do przyjęcia, jak nie cierpię takiej obróbki to na tej konkretnej fotografii dało to MZ klimat jak z Diablo 2 co mi zdecydowanie podpasowało.

Dobre HDR? Kilka tematów na forum było ale rzeczywiście "szukajka" zdechła i od jakiegoś czasu gdy się czegoś konkretnego szuka to albo nie wypluwa nic albo bzdury. Więc jeden krótki link -> http://www.lonelywolf.pl/
    Ostatnio edytowane przez FajaR ; 04-09-2010 o 20:03
    Amatorszczyzna powered by D40X kit, N35/1.8G, N70-300VR, SB800 i Slik Pro 330 DX

Domyślnie

nie widzę zdjęć

Oszczędny w słowach Awatar adik70m
    Miasto
    Ostrowiec Św.

Domyślnie

dzięki wszystkim za te wypowiedzi szczerze mówie, że dotąd lubiałem takie efekciarskie HDR'y, ale od niedawna ucze się robić takie naturalne i musze stwierdzić, że jest to ciężka robota, ale zobaczymy, co z tego będzie.. Z efektami napewno będę się zwracał do Was o opinie!! Pozdrawiam i dziękuje za pomoc
    D80 + N 50 + S 17-70 + Jupiter 4/135 (m42) + Helios 2/50 (m42) + Velbon + LowePro

Domyślnie

podoba się mieszkańcowi Krakowa acz, jak zauważyli inni, leci ciut w lewo

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów