Close

Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Domyślnie statyw do samolotu

Chcę zabrać normalny statyw na wakacyjne wojaże - tani i lekki ersatz z D700 się nie sprawdza. Macie doświadczenia z wnoszeniem statywu (w pokrowcu) na pokład samolotu?
    Manfrotto 055XPROB z głowicą panoramiczną, pokrowiec będzie miał ok. 90 cm długości. Niezależnie od tego podręczny i aparat w toploaderze (z tym nie było problemów).
    Nie chce statywu pakować do miękkiej torby - generalnie na lotniskach nikt się nie pieści z bagażem głównym.
    Więcej danych - czarter, w ramach Unii, wylot z Łodzi.
    Mam obawy, że straż graniczna ma tak rzadko do czynienia z osobnikiem coś takiego targającym, że na wszelki wypadek mi to zblokuje.
    D700, MB-D10, D80, MB-D80, N16-35/4G VR, N 24-70/2.8G, N18-200VR, N 70-200 2.8VR, N AF85 1.4D, T90 2.8, N50 1.8D, N24-85ED, SB-800, SB-600, SB-28DX, ringflash Delta, MF 055 XPROB

Domyślnie

Latałem ze statywem w takim pokrowcu.
    Wygląda to jeszcze gorzej niż bez pokrowca bo podobne jest do pokrowca na strzelbę.
    Nikt tego nie otwierał. Jedynie przechodziło przez maszyny do prześwietlania.
    Oczywiście statyw brałem jako bagaż podręczny.

Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Uprawnienia umieszczania postów