Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: view nx2

Domyślnie view nx2

Czy można w tym programie ustawić jakość zapisywanych jpg-ów? Pozdrawiam Robert.
    D80, MB-D80, T17-50, T90, Metz48

Domyślnie

Można.
    Po wybraniu polecenia "Convert Files" (Converts selected image files) otwiera się okno "ustawień". Jeżeli w pierwszym okienku wybierzesz JPEG to wyświetli się "linijka" do ustawienia jakości obrazu JPEG.

Domyślnie

Tak z grubsza przyjrzałem się programowi i przeoczyłem albo nie widzę gdzie zapisać ustawienia wywoływanego NEF-a aby zastosować identyczne do kolejnego NEF-a.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jabu66 Zobacz posta
    Można.
    Po wybraniu polecenia "Convert Files" (Converts selected image files) otwiera się okno "ustawień". Jeżeli w pierwszym okienku wybierzesz JPEG to wyświetli się "linijka" do ustawienia jakości obrazu JPEG.
    Dzięki, ale to jest temat przy konwertowaniu zdjęcia, mi chodzi o otwarciu jpg-a, jego obróbce i zapisaniu go jako jpg; gdy tak robię wielkość zapisanego jpg-a zmniejsza się 4-rokrotnie.
    D80, MB-D80, T17-50, T90, Metz48

Domyślnie

Mam ten sam problem, mógłby ktoś podpowiedzieć jak wie Odkad zainstalowalem nową wersje ViewNX2 to obrabiajac zwyklego jpg po zapisaniu wielkosc zdjecia mam w kb, a robie duze zdjecia (ustawienia w korpusie). Nie wiem czym to jest spowodowane, pewnie da sie to zmienic, ale nie wiem jak...

Domyślnie

Dołączam się do pytania. Zainstalowałem NX2 i niestety są duże różnice w wielkości wynikowych plików jpg w zależności od ustawienia. NX1 było proporcjonalniej

Domyślnie

Ostanio konwertowalem RAW->JPG. JPG mial cos ponad 5 mega. Pozniej ciut wyostrzalem JPG i zmiejszal sie do 1 mega. Mniejszy JPG wydawal sie "ladniejszy"
    D300 | N35 1.8 | N17-55

Domyślnie

Ale czemu tak zmniejsza przy konwertowaniu jpg/jpg ? W starej wersji jpg po obróbce były w granicach przynajmniej 4 mega ...

Domyślnie

W porównaniu do wersji 1.X w ustawieniu jakości "high" wielkość pliku jest o połowę mniejsza Mógłby nikon zrobić, aby można było ustawiać w dowolnym zakresie stopień kompresji pliku jpg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez motyl Zobacz posta
    Tak z grubsza przyjrzałem się programowi i przeoczyłem albo nie widzę gdzie zapisać ustawienia wywoływanego NEF-a aby zastosować identyczne do kolejnego NEF-a.
    ponawiam pytanie kolegi, gdzieś jest jakieś ustawienie, gdyż zdarzyło mi się obrabiać NEFy i póżniej po przejściu do kolejnego zaczęło mi kopiować nastawy, ale nie wiem, jaka moja czynność to zdarzenie spowodowała ??

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów