Witam, będę robił fotki w całości drewniamy domu . podłoga, ściany, sufit i ogólnie wszystko
Jak użyć lapmy ( SB800 ) aby zdjęcia były jak najbardziej naturalne.
W zestawie mam d90 i jasnego tamrona.
Szukaj
Witam, będę robił fotki w całości drewniamy domu . podłoga, ściany, sufit i ogólnie wszystko
Jak użyć lapmy ( SB800 ) aby zdjęcia były jak najbardziej naturalne.
W zestawie mam d90 i jasnego tamrona.
Uzupełniłbym ten zestaw o statyw i wiedzę w zakresie zdjęć DRI/HDR a lampę zostawił w plecaku no chyba że ni o architekturę tu chodzi, przy ludziach sprawa się lekko komplikuje![]()
właśnie chodzi o ludzi którzy tam będajak ostatnio robiłem przy całkiem dobrym oświetleniu pomieszczenia to wszystkie twarze były pomarańczowe i jakies nienaturalne...
poprawnie ustaw balans bieli
x-pro2 + xt-10 | 23 2.0 + 35 1.4 + 50 2.0 <3
www.ma-foto.pl
balans bieli mam włączony AUTO . Nie mam pojęcie na jaki miałbym zmienić.
Robiłem fotki na chrzcinach i na ekranie były całkiem ok ale jak juz wrzuciłem na kompa to wyszło kiepsko a totalna plapa wyszła jak dałem do wywołania kilka fotek.
Jakie parametry pozmieniac żeby wyszło ok ?
w trybie manualnym wb zmień temperaturę barwową na taką aż kolory będą naturalne![]()
lampa z mydelniczką - to zniweluje trochę zafarb
albo lampa z doniczką - (dyfuzor fonga) + wysokie ISO + f2,8 i da radęBalans bieli PRE
Jak bez lampy, to auto nie ustawi poprawnego balansu bieli. W drewnianej chatce wszystko będzie "balansowało" miedzy czerwonym a pomarańczowym![]()
Trzeba balans skorygować ręcznie !
Tutaj jest... podpis
Zawsze możesz też przy wywołaniu (np. w ACR) pobawić się suwaczkami i zdjąć trochę żółcieni i oranży.
Skontaktuj się z nami