Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Stutthof

Domyślnie Stutthof

Witam. 3 kadry z tego osobliwego miejsca. Krytyka mile widziana. Pozdrawiam

1.

2.

3.

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Kadrowo broni się tylko 3 mz... zobacz jak na 2 wyszła obróbka... zwłaszcza drut w pg... Nie podoba mi się to... 1 bez pomysłu..

Domyślnie

Właśnie chciałem taki szaro bury, wręcz ponury nastrój tą 2-ką wprowadzić, może przesadziłem. Kadr 1-nki podyktowany potrzebą wyrzucenia ze zdjęcia niepotrzebnych elementów. A "brama śmierci" mz robi wrażenie jak tam się jest. Widocznie tego nastroju nie udało mi się przenieść na zdjęcie. Pozdrawiam

Domyślnie

Nie wiem co napisać...To ostatnie miejsce jakie chciałbym fotografować.I oglądać na fotografii.
    Byłem,widziałem.Kropka.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

ok, byc moze duder ma racje z ta surowoscia twoich kadrow.. zdjecie jak do podrecznika z historii a przeciez fotografia jest o wydobywaniu emocji ? 2 klimatycznie mi odpowiada ale gdyby nie tytul to moglabym pomyslec ze to jakis drut oddzielajacy pola. miejsce nieoddzownie wszystkim sie bedzie kojarzyc z cierpieniem, nieszczesciem i udreka - tego nie mozemy zmienic wiec sposob ukazania musi odzwierciedlac to co chcemy tam zobaczyc... nawet jesli oznacza to bardziej agresywna obrobke na korzysc wprowadzenia grozy i niepokoju.

jesli masz wiecej zdjec z tej serii ktore mozesz poddac powyzszym zabiegom, chcialabym zobaczyc.
    ND200, 105 2.8 + PN11 & bellows; 70-300 4.5VR
    Edyta
    jestem na FB judith manson

Domyślnie

Ja nic nie pisałem o surowości kadrów.Napisałem tylko,że temat mi nie leży.I tyle.

Może niepotrzebnie,bo komuś może to odpowiada,zwłaszcza autorowi,ale czasem człek reaguje spontanicznie.

Domyślnie

Pokazac emocje i ozywić te miejsca w zdjeciach jest nieslychanie trudno, o ile wrecz niemozliwe. Co do kadrow nie czepiam sie sa ok. Faktycznie numer 3 najlepszy jak zauwazyl juz NBA
    Podjales bardzo trudny temat, gratulacje za probe zmiezenia sie z nim ale chyba nie do konca wyszles z niej zwyciezko.
    Obawiam sie ze nikt z nas nie jest w stanie oddac wystarczajaco dramatyzmu tego lub tych miejsc w obecnych czasach. Zawsze przez pryzmat naszych zdjec bedziemy mieli obraz tych innych robionych 70 lat temu (o ile sie nie pomylilem w obliczeniach), to one byly sa i beda jedynymi prawdziwymi (poza wspomnieniami naszych bliskich, lekcjami historii) swiadkami tego miejsca.
    Zgadzam sie z Duder'em z enie chce robic tam zdjec, bedac w podobnych miejscach tez mialem ochote zrobic kilka fotek, ale niepotrafiłbym tego zrobic, nawet z najlepszym swiatlem i sprzetem.
    Nikon D90, N50 1.8, Tamron 18-270 PZD
    Mój blog o foto: http://mrlir.wordpress.com/ , trochę presetów, fotek, itp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrLiR Zobacz posta
    Podjales bardzo trudny temat, gratulacje za probe zmiezenia sie z nim
    Ja mam wręcz odwrotne wrażenie,że temat nie jest trudny,a nawet jest łatwizną,która niestety kusi.Jakby się nie sfotografowało to odpowiednie wrażenia będą zapewnione.Dlatego odruchowo m.in. wyraziłem dezaprobatę.

Uprawnienia umieszczania postów