Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34
    andee
    Gość

Domyślnie

Pierwszy post wiec sie przywitam: CZESC

Temat mnie interesuje od jakiegos czasu, ponizej 2 fotki, obrobka co prawda nie w PS ale jednak HDR...

Jedna ze skladowych fotografii:

HDR:

Dodam ze to prawdziwe HDR, ekspozycje skladowe nie sa wygenerowane przez jakis program...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Karkonosze

Domyślnie

Może nie w tym dziale ale spytam czy da się D70 zrobić np 3 zdjęcia w braketingiem w ruchu jak na przykładzie np w pierwszym poście tego tematu bo wciskanie spustu aparatu 3 krotnie to raczej nie ma szans aby uchwycić obiekt i aparat w tej samej pozycji czy w tym wypadku mowa o zdjęciach ze statywu.
    Nikon D70 + 18-70 + Nikon 70-210 + SB600 + CF512

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andee
    Pierwszy post wiec sie przywitam: CZESC

Temat mnie interesuje od jakiegos czasu, ponizej 2 fotki, obrobka co prawda nie w PS ale jednak HDR...
    Prócz HDR to jeszcze cuś z blurem kombinowałeś. Swoją drogą fajne urządzenie, czy to "Badger"?
    pozdrawiam Krzysiaczek

andee
    Gość

Domyślnie

Nic tu nie bylo kombinowane...

Oprocz ekspozycji z roznymi EV, zrobione sa tez ekspozycje z roznymi wartosciami przeslony, stad roznica w glebi ostrosci. Ot taki eksperyment z dynamika GO przy okazji, sadze ze udany... HDR to w tym przypadku suma 16 ekspozycji.

Nie, to Paasche

rasio
    Gość

Domyślnie

a ja mam pytanie jak mam d40 i nie mam bracketingu to jak zrobic to samemu? sry ze sie wtracam ale zielony jestem i szukam madrosci innych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rasio Zobacz posta
    a ja mam pytanie jak mam d40 i nie mam bracketingu to jak zrobic to samemu? sry ze sie wtracam ale zielony jestem i szukam madrosci innych
    Zrób jedno zdjęcie w RAW i potem "wywołaj" je do np. trzech jpg (odpowiednio -1EV, 0EV, +1EV)...

Tu zdjęcie które zrobiłem w podobny własnie sposób:
    http://plfoto.com/1393122/zdjecie.html

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Zrób jedno zdjęcie w RAW i potem "wywołaj" je do np. trzech jpg (odpowiednio -1EV, 0EV, +1EV)...

Tu zdjęcie które zrobiłem w podobny własnie sposób:
    http://plfoto.com/1393122/zdjecie.html
    Ta technika daje troche gorsze efekty niz HDR z 3 rawow, wiec zawsze mozesz recznie wprowadzic korekcje ekspozycji
    60D+ 10-200 f3.5 IS USM|Travelphoto
    Semper in altum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Ta technika daje troche gorsze efekty niz HDR z 3 rawow, wiec zawsze mozesz recznie wprowadzic korekcje ekspozycji
    Zalezy co rozumiesz pod pojęciem "gorsze efekty". Jesli chcesz uzyskac "plastik-fantastic" to tak... rzeczywiscie to gorsza metoda

Domyślnie

prz3mo, fajne zdjęcie... nie przekombinowane...
    rasio, co do braku bracketingu w D40 to przydałby Ci się statyw... i wtedy zmieniasz ręcznie EV i pstrykasz...
    D700 | D40 | N50/1.8 | N35/1.8 | N18-55 | SB900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Zalezy co rozumiesz pod pojęciem "gorsze efekty". Jesli chcesz uzyskac "plastik-fantastic" to tak... rzeczywiscie to gorsza metoda
    No i masz wieksze szumy
    60D+ 10-200 f3.5 IS USM|Travelphoto
    Semper in altum

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów