Zrobilem dzisiaj na szybko tescik i skleilem male porownanie:
Szukaj
Zrobilem dzisiaj na szybko tescik i skleilem male porownanie:
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
tu i tu wg. mnie widac plusy i minusy
Saint,
po prostu plusy i minusy, czy tez mozesz je zwerbalizowac/skwantyfikowac?
cameraone:
widac wyraznie (przynajmniej na moim dobrze skalibrowanym monitorze) po lewej stronie twarzy przypalenie delikatne na 3-ch palcach dloni tez, bluska wygladaj na biialawyrazna buzia na drugim planie ...
photoshop cs2:
dla mnie buzia jest matowa nie widac prawie wcale cienia na twarzy i przepalen ktore byly widoczne na cameraone, bluzka wyglada jakbuy byla niedoprana, a cale zdjecie jak robione L-ka gdyz widze to co mnie zawsze denerwowal,o po zrobieniu zdjecia canonem 300D takie lekkie mydelko czy tez mgielka jak kto woli ...
Fajne... musze wyprobowac.
A wytłumaczcie mnie co to one HDR jest i z czym to się je, bo ja PS mam w opemusie i na tym sie za bardzo nie znaju![]()
pozdrawiam Krzysiaczek
High Dynamic Range (HDR) Work with images in 32-bits-per-channel, extended dynamic range. Photographers can capture the full dynamic range of a scene with multiple exposures and merge the files into a single image.
Czyli skladanie bracketingu w jedno poprawne zdjecie
Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.
Wroce do tego watku
Zainstalowalem CS2 i usiluje przetestowac opcje laczenia warstw HDR
I oto co wywala PS :
"There is not enough dynamic range in these photos to construct a useful HDR image"
Czy ktos mnie moze oswiecic
System Nikon i Quantuum
W podpisie nie reklamujemy stron firmowych.
W instrukcji napisano, że nalezy skleić minimum 3 zdjęcia wykonane z braketingiem 2 EV. To powinny być trzy zdjęcia, nie trzy razy wywołany RAW.
juz testuje
no niesty dalej to samo
Otwarlem nefa i zapisalem go -2EV, 0EV, +2EV
Dostaje ten sam komunikat
System Nikon i Quantuum
W podpisie nie reklamujemy stron firmowych.
Skontaktuj się z nami