Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14
    nin
    Gość

Domyślnie Haj kij ;) by nin

fotka ta nie jest do oceny wiem ze kadr nie ten itp ale wyszla w oryg przepalona
    wiec postanowilem zrobic z niej haj kij no i jak widac marnie mi to wyszlo bo nie umiem

pytaie czy jest ktos chetny i doswiadczony w uzyskiwaniu tego efektu i chcecy sie podzielic wiedza ?

z gory dziekuje

Domyślnie

Doswiadczony w tym nie jestem, ale pokombinowalem troszke ze zdjeciem i uzyskalem efekt, ktory do mnie przemawia. Nie chce mi sie wklejac nigdzie wynikow ale robilem tak (w PSie):
    1. kopia warstwy tła, zmienic jej mieszanie na screen i zmniejszyc jej krycie do 50%, połączyc warstwy,
    2. znowu kopia warstwy tła, dac jej gaussian blur na 4, zmniejszyc krycie warstwy na 50%
    Dziewiąty najstarszy użytkownik forum.
    Sansa Clip 4 GB + Sennheiser PX100 II
    kekacz.blogspot.com

nin
    Gość

Domyślnie

jak mozesz podrzuc na priv linka cheteni zobacze efekt bo ja robilem podobnie ostatnio
    ale zaden haj kij to to nie jest ofekt powyrzej

Domyślnie

podrzuce Ci fotke na emila
    Dziewiąty najstarszy użytkownik forum.
    Sansa Clip 4 GB + Sennheiser PX100 II
    kekacz.blogspot.com

nin
    Gość

Domyślnie

no widze ze efekt naprawde dobry trza by to zrobic na full resie
    szczerze mowac skrzywilem mine jak napilsalem blur ale teraz widze ze on tam faktycznie jest potrzebny

wielkie dzieki

[ Dodano: Pon 02 Maj, 2005 ]

Domyślnie

nie obraz sie - ale ma to niewiele wspolnego z high keyem...
    znaczy - ogolna tonacja jest jasna - ale nie chodzi o to by wyprac szczegoly - lecz by utrzymac je jasne... czyli kontrolowac jasnosc na twarzy - reszta wlasciwie moze zniknac...
    prawa czesc jej twarzy jest po prostu biala bez info o tonacji...
    wybrales trudne miejsce do zrobienia takiego zdjecia - czyli jednostronnie doswietlone przez slonce co raczej utrudnilo Ci sprawe ... dodtakowo mam wrazenie ze golf tez jest wypalony - ale w druga strone - tworzy taka plame ktora wlasciwie nie jest kontrolowana...
    postaraj sie wybierac miejsca o jednolitym oswietleniu - ktore bedzie mozna latwiej kontrolowac...
    pzdr
    Zbigniew Kruk - KrukBook

Marcin Stawiarz
    Gość

Domyślnie

ja sie nie znam, ale mam ulubiona autorke, ktora chyba w tym klimacie robi swoje zdjecia:
    http://thetragictruth-of-me.deviantart.com/gallery/
    obejrz jej galerie, moze cos podpatrzysz... ale wydaje mi sie ze tu potrzeba po prostu dobrego swiatla + dobrej znajomosci PSa.

Domyślnie

Ciekawe te portrety, ale jak widzi sie 50 prac na jedno kopyto, to zaczynaja sie nudzic.
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Domyślnie

hajkej to nie jest ino wypalone do cna

nin
    Gość

Domyślnie

gALL no kurde skad mialem wiedziec
    dobrze jest sie zapytac
    czyli co nie bawic sie tylko kontrastem a np kolorami ? tak aby niby bylo biale a faktury nie utraci ?

[ Dodano: Sro 11 Maj, 2005 ]

nadal z tym walcze

czy to jest chociaz podobne do haj kij ?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów