Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Domyślnie

prze3mo, też mam SONY z mpeg2 i zamierzam do niego dokupić kartę CI mpeg4->mpeg2, bo nie chcę zew. tunera z dodatkowym pilotem.
    Szukaj w google "Karta moduł CI konwerter MPEG4 MPEG2" ..coś w tym stylu...
    A shaddixx - na twoim miejscu kupiłbym zewnętrzny tuner mpeg4 z wyjściem na monitor, bo są niewiele droższe od wewnętrznych tunerów, a potem możesz go jeszcze wykorzystać do starego telewizora lub bez problemu sprzedać. Chyba, że jednocześnie chcesz oglądać TV w okienku na monitorze i robić coś na kompie.
    Nikon system...

Domyślnie

dokładnie tak. chce mieć okienko zeby sobie w rogu wiadomości leciały jak pracuje. Nie oglądam filmow, czasami jakis talkshow, od biedy zeby dalo nagrać coś ciekawszego w miare dobrej rozdzielczości.

Domyślnie

A poleci ktos dobry tuner na USB? Potrzebuje czegos do HTPC, w ktorym nie mam mozliwosci montazu zadnych kart wewnetrznych.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

costi, nie polecę żadnego konkretnego. Ale jak będziesz kupował to sprawdzaj czy tuner ma MPEG4, bo też już kiedyś chciałem już jeden kupić właśnie na USB, ale w ostatniej chwili doczytałem się że ma tylko mpeg2 - więc odpada. Uważaj, bo sporo jest na rynku tunerów które nie obsługują mpeg4.
    Nikon system...

Domyślnie

Co tuner musi miec to ja wiem - temat DVB-T w Polsce znam od strony technicznej z pierwszej reki Natomiast na Allegro jest cala masa dziwnych rzeczy i nie chcialbym sie naciac na jakies padlo...

W sumie najbardziej zalezy mi na jakosci samego sprzetu, bo oprogramowania nawet instalowal nie bede (poza sterownikiem) - strona programowa zagadnienia zajmuje sie u mnie MediaPortal. Z tego samego powodu pilot jest nieistotnym gadzetem.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Pozwolę sobie jeszcze wrócić do tunerów na kartach wkładanych do TV. Mój 32LG2000 ma gniazdo PCIMCA, czy to jest to samo co CI opisywane i linkowane wyżej i te karty będą pasować? Pomijam na razie współpracę z tym konkretnym TV, bo trzeba będzie chyba osobiście sprawdzić, no chyba że ktoś ma już taki zestaw

Domyślnie

Tak, to to samo. Od razu uprzedzam: nie masz gniazda PCMCIA, tylko CI (common interface), one sa fizycznie takie same. To tak na wszelki, jakby ktos wpadl na pomysl kupna tunera na PCMCIA i wsadzenia do TV

Domyślnie

Dzięki, trzeba będzie spróbować. Wolałem się upewnić, bo w tv i instrukcji gniazdo jest opisane jako PCMCIA właśnie. Wpierw muszę wleźć na dach, przekręcić antenę na Raszyn i sprawdzić, czy tv coś w ogóle złapie. Jak to jest z tv który ma tylko mpeg-2: powinien odbierać te wszystkie kanały z samym dźwiękiem, czy nic nie będzie?

Domyślnie

Powinna byc sama fonia, z tego, co kojarze.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów