Szukaj
Ostatnio edytowane przez Rycerz ; 26-08-2010 o 21:25
Seria dwucyfrowa celuje już w amatorów![]()
Canon 400d plus kilka szkiełek i coś do błyskania - to już przeszłość
D7000|D7200|Sigma 17-50|N35 1,8|N18-105 VR|N70-300 VR|SB-800
moje pstryki
Dokładnie takie samo wrażenie odniosłem - jak zobaczyłem 50D gdy go wypuścili to było takie duże "HMMMM", że może nawet człowiek by się przesiadł... nowe 60D przypomina mi Sony Alfę z entry leveli jeszcze ten kretyński wynalazek jak odchylany ekranik... kolejna rzecz wspaniale nadająca się do ustawicznego serwisowania...
mam nadzieje że nikon tego nigdy nie wprowadzi w serii Dxxx i Dx...
![]()
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
skończy się onanizm sprzętowy w temacie magnezowych korpusów i tak ich szczelność (XXD i 7D) jest iluzoryczna, tak naprawdę to mało który użytkownik XXD potrzebuje magnezowego korpusu, jak już wielokrotnie pisałem czekam na kolejny ruch czyli na pełnoklatkowca w wersji plastic-fantasticmały, lekki , oczywiście bez gripa.
Jestem szumofobem. S50F1.4A
Nie ma co się dziwić 50d był zbyt blisko 7D więć musieli obniżyć nieco półkę 60d w sumie szkoda ...
no i jest nowy ficzer:
zaawansowane funkcje kreatywne z Basic +
to wyraźnie pozycjonuje ten korpusi przy okazji dwucyfrową serię
Jestem szumofobem. S50F1.4A
Ale ja wiem gdzie można go zastosować - tylko w praktycznie 2 miejscach - fotografując z nad głowy - osobiście jeszcze mi się nie zdarzyło i raczej mało komu się zdarza w ogóle kiedykolwiek tak robić, a drugi to macro i mimo że jakiś czas temu chyba z ponad 80% moich fotek to było macro i czasem owszem by się może przydało to łatwo się można bez tego obejść a dwa że jak się wie jak działa LV w Nikonie to od razu można to spisać na straty![]()
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
Skontaktuj się z nami