Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Wątek: d2h

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Gratulacje, kupiłeś świetny sprzęt. Udanych fotek!

Domyślnie

Swietny temat, sam mocno dumam pomiedzy D2h(s) a D200. 90% moich zdjec to reporterka koncertowa, 4 mpx wystarczy- 95% zdjec idzie do netu w 72 dpi. Cala reszta to proby portretowe. Pewnie troche bedzie brakowalo mi zdalnego CLSa z D70 i SB800, to dla mnie jeden z powodow zawahania, ale przeciez mozna wyzwolic sabinke podczewwienia dokupujac odpowiedni *******niczek na goraca stopke, mam racje? W ostatecznosci w studiu mozna uzyc kabla synchro (zarowno korpus jak i sabinka maja gniazda). Prosze o potwierdzenie mojego toku rozumowania.

P.S. Ostatnio w knajpie robilem eksperyment z Nikon Control (przez 4 godziny- zdjecie co minute zza baru)- oj, przydaloby sie wtedy radiowe wyzwalanie, a tak musialem podpiac D70 przez USB...
    LuCaS
    D800|24-70 f2,8|85 f1,4
    50 f1,4|80-200 f2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LuCaS
    mam racje?
    Masz
    D750 : D800 : D500 : D7200 : AF-S 16-35 4 VR : AF 24-120 4 VR : AF 20 2.8 : AF-S 80-200 2.8 : AF-S 400 2.8 : AF-S 500 4 VR : SB900 : SB800 : WT-4 : UT1
    www.mjagielski.pl www.photoaction.pl

Domyślnie

Sabinę najpewniej wyzwolisz chińskim radiowyzwalaczem do lamp studyjnych podłączonym przez przjściówkę i jest to metoda najpewniejsza (szczególnie w otwartej przestrzeni), ew. drugą Sabiną. WT-1 można kupić za ok. 150$. W porównaniu z D200 dostajesz gratis grip i dodatkową baterię. W porównaniu z D70 - coś, co zdecydowanie prędzej można nazwać wizjerem, większą wygodę i możliwość pracy ze szkłem manualnym.

Nie jestem skłonny do mitologizacji możliwości tego sprzętu, opowiadania o "magic sparkles" obecnych w matrycy LBCAST, utrzymywania że szumy są najniższe, kolory najcudniejsze, kontrast najkontrastowszy a rozdzielczość powala. Jeśli ktoś chce mieć hiperultrabezkompromisową jakość i będzie dzielił każdy piksel na czworo - niech kupuje 5D, eLki f/1.2-1.4 i się z tym morduje. D2H natomiast jest to kawał solidnego narzędzia fotograficznego: w użyciu wygodny jak jasna cholera, a przy tym szybki i pewny jak kobra.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 27-12-2006 o 22:40

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów