Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: problem z sb600

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Weiss77 Zobacz posta
    Witam Szanownych Kolegów i od razu przepraszam, że mój pierwszy post zaczyna się od opisu problemu.
    Do rzeczy. Kupiłem używana sb-800 (jeździła na śluby, więc zapewne sporo błyskała). Objawy są takie- pierwsza fotka- palnik błyska za słabo, kilka kolejnych jest OK, po czym znów za słabo. To przy strzałach pojedynczych. Natomiast w serii strzela zupełnie bez sensu- na przykład trzy foty dobre, dwie za słabo, kolejna przepał, jak by waliła na pełnej mocy. Sprawdzałem na różnych puszkach, ze świeżo naładowanymi eneloopami, ale także z alkalicznymi bateriami z IKEA, zawsze podobnie. Rodzi się pytanie, co byście obstawiali- zarżnięte aku przez badziewna ładowarkę, palnik, kondensator? Sprawdzałem ją zarówno w TTL jak i na AA, nie zauważyłem różnicy.
    Sprawdź czy na trybie M błyska Ci równo, np na 1/32.
    How much can you know about yourself if you've never been in a fight?

Domyślnie

Sprawdziłem. Ten sam obiekt, iso 1600, przesłona 1.8, 1/128 mocy, seria 7 fot i histogram identyczny, czyli równo. Identyczne ustawienia, tylko 1/32 mocy, tak samo, z tym, że 5 fotka w kolejności nieco ciemniejsza, kolejne dobrze. Coż to może być?

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów