Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31
    effendi_
    Gość

Post NIkkor 50 1.4D - luzy ?

Witam,

Kilka dni temu stalem sie posiadaczem obiektywu jak w tytule.

Niepokoja mnie jakby luzy w przedniej czesi obiektywu - objawia sie to ze przy przechylaniu sie obiektywu slychac odglosy obiania o siebie pierscienienia regulacji ostrosci z reszta obiektywu. Rowniez czesc wysuwana lekko stuka przy przechylaniu obiektywu.

Pytanie do uzytkownikow tego obiektywu - czy ten typ tak ma czy moze powinienim reklamowac ten obiketyw. Zdjecia jako takie wychodza poprawne.

Pozdrawiam
    jar

Domyślnie

U siebie nic takiego nie zauważyłem , wszystko dobrze spasowane i nic nie lata ale sprawdzę jeszcze dokładnie raz jak będę w domciu.
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Domyślnie

Hmmm... takze nie potwierdze... Moj egzemplarz jest spasowany idealnie. Nawet 28-70 AF-S to przy nim rozklekotany rzech jesli chodzi o luzy.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez effendi_ Zobacz posta
    Witam,

Niepokoja mnie jakby luzy w przedniej czesi obiektywu - objawia sie to ze przy przechylaniu sie obiektywu slychac odglosy obiania o siebie pierscienienia regulacji ostrosci z reszta obiektywu. Rowniez czesc wysuwana lekko stuka przy przechylaniu obiektywu.

Pytanie do uzytkownikow tego obiektywu - czy ten typ tak ma czy moze powinienim reklamowac ten obiketyw. Zdjecia jako takie wychodza poprawne.

Pozdrawiam
    jar
    Pewnie jakiś majsterkowicz chciał wyczyscić np:kurz co mu spać po nocach nie dawał i rozebrał,albo inżynier jakiś co wgłębia się w zagadnienia optyki...Potem trafił na allegro.

Domyślnie

A gdzie kupiłeś to szkło , nowe czy używka ??
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Domyślnie

effendi_:

W moim egzemplarzu jest podobnie. Poczatkowo myslalem ze to wada obiektywu, aby to sprawdzic pojechalem na gielde foto w celu wyjasnienia watpliwosci ze sprzedawca. Sprzedawca bardzo rzeczowo wyjasnil mi wszystkie moje watpliwosci dotyczace tego problemu, pokazal inne egzemplarze tego obiektywu, kazdy z nich mial praktycznie takie same luzy. Jezeli zdjecia wychodza poprawnie, nie masz sie czym przejmowac. Poprostu rob zdjecia i nie zwracaj na te luzy uwagi.
    Puszka: D300 + MB-D10 + SB800
    Słoiki: N20-35/2.8D | N85/1.4D | N180/2.8 |
    http://www.jazzfoto.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez effendi_ Zobacz posta
    Witam,

Pozdrawiam
    jar
    Mam to samo. Leję na to
    D70s | N50/1.4D | T17-50/2.8 | N70-300G | Coolpix 5400 | SB-600

effendi_
    Gość

Domyślnie

Widze ze glosy sa podzielone

Jedyne co mnie denerwuje to stukanie przy gwaltownych ruchach aparatem.

Obiektyw kupilem nowy w Foto-Tip - po prostu jako laik nie wiem czy warto go reklamowac, a nie mam niestety doswiadczenia jesli chodzi o obiektywy ( to moj pierwszy obiektyw poza-kitowy) i ich ocene.

Pozdrawiam i zycze wszystkim spokojnych swiat.

maximek77
    Gość

Talking

Moja nowka ok tygodnia ma tez luzy i do tego stopnia ze rusza sie podzialka skali odleglosci ale zdjecia robi ostre wiec ... niech sie rusza Jest tylko pytanie jak to wlynie na szczelnosc szkielka

Domyślnie

Widze ze niektorzy maja te same uwagi, ja postanowilem jutro wyslac ten obiektyw do sklepu fotoset (tam kupowałem przez neta) i oni to maja przeslac do nikona w W-wie, uwazam ze skoro obiektyw jest na gwarancji to mam takie prawo, nawet jezeli nic nie jest uszkodzone itp., po prostu niech sprawdza i dadza mi jakis papier z tych ogledzin, potem np. przy sprzedazy mozna uniknac problemow. Moze te stuki, luzy sa calkowicie normalne ale nie wiem o tym, boje sie ze jak wskocze na cyfrowke i zaczne robic znacznie wiecej zdjec to to szkielko rozklekocze sie jeszcze bardziej i moze zaczna pojawiac sie w skutek tego jakies inne problemy. Mam nadzieje ze bedzie wszystko ok. pozdro
    ...

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów