Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Zakup GPS

Domyślnie

Zdarza mi się sprzedawać urządzenia GPS, więc jeśli chodzi o hardware to ani lark ani manta na pewno nie grzeszy solidnością, zdarzył mi się lark który z hurtowni już przyszedł padnięty. Manty w ogóle unikam. Mio to dobre urządzenia, nie widziałem padniętych sztuk. Ostatnio trafiały się nawigacje Trak które są w miarę tanie i przyjemne w obsludze i konfiguracji pracują z dowolną mapą praktycznie i mają możliwośc wejścia do windowsa z poziomu menu bez kombinacji i odblokowania. Posiadają gwarancję door 2 door.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pil74 Zobacz posta
    Nie chodziło mi o soft, a o hardware.
    A to tak jak z narzędziami, sorry, z "narzędziami" TOYA. To nawet nie są jednorazówki. Właściwie to sam nie wiem co to jest.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Ja używam Mio P560. Automapa chodzi jak marzenie, bardzo dobrze sprawdza się też w sportach lotniczych jako GPS. Dla mnie to najlepsza opcja.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dawidek Zobacz posta
    Jeśli myślisz o automapie to na larka uważaj

"W chwili obecnej, żadne z urządzeń marki Lark nie posiada aktualnego certyfikatu AutoMapy, dlatego też nie możemy zagwarantować, że urządzenia te będą poprawnie funkcjonować z najnowszymi wersjami AutoMapy – powiedział Janusz M. Kamiński, szef PR i marketingu AutoMapy"
    A objawia się to między innymi tym, że wyłączenie Larka z Automapą musi odbywać się poprzez hard reset, bo w przeciwnym razie automapa przestaje współpracować z modułem gps. Innymi słowy - każdorazowo trzeba wyłączać odbiornik zupełnie, a potem przy uruchamianiu czekać na start systemu i dopiero wybierać mapę.

Domyślnie

Mante odradzam - mam i zanim zlokalizuje satelitę i coś poprzelicza to przejeżdżam ze 4km śmieszne, ale niestety prawdziwe...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radek Radziszewski Zobacz posta
    A ja zaproponuję MIO + IGO8
    Dokładnie Najlepsza opcja. Mio to świetne nawigacje i nie ma żadnego problemu z wgrywaniem map i łapaniem sygnału GPS (przynajmniej w model moov500)

A IGO8 to najlepszy program nawigacyjny. Nie wiem dlaczego ludzie zachwycają się AutoMapą, lub Tomtomem Dla mnie obie te nawigacje są bardzo nieczytelne i np. AutoMapy nie używam w ogóle, a TomTom ma jak dla mnie tylko jedną fajną opcję czyli "znajdź trasę alternatywną".
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Domyślnie

a ja polecam mojego Nomada 5210, odblokowany win CE więc chodzi wszystko czego zapragniesz..
    osobiście sprawdzałem:
    - TomTom
    - IGO
    - AutoMapa
    - MapaMap
    - Garmin
    - MioMap

Jedyny mankament - czas pracy bez zasilania
    ale w aucie to nie problem ...
    D70s, kilka słoików i chęci do nauki

Domyślnie

Mio jak 90% gpsow na allegro ma ten sam moduł GPS..Sirf III różnić się może jedynie jakością wykonania, która w przypadku manty, czy medionów jest żałosna.. i to nie tylko gpsy, ale wszystko.. to tani chińczyk i nic więcej.. No i rożni się czasem systemem i procesorem.. Procesor nie jest istotny kiedy korzystasz tylko z gpsu.. np ja używam Mio P550 i on ma bodajże niecałe 400mhz.. z automapą sobie radzi dobrze.. bez przycinek.. Tak wiec, czy kupicie larka, czy mio, czy jakiegoś GoClever, to będą to subtelne różnice

Niektóre chińskie gpsy, które są tanie, bo jakością wykonania nie zachwycają naprawdę,posiadają moduł sirf IV atlas.. ponoć działa szybciej..

Domyślnie

A ja sobie chwale NavRoad NR560BF z AutoMapa 6.5 . Polecam .
    |sprzęt dostarcza firma Nikon & Sigma|

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Szczecin / Gryfice

Domyślnie

ja używam Larka 50.2 z WinCE 5.0 + AM 6.2 i jestem bardzo zadowolony, jak na sprzęt za 300zł - rewelacja
    Nikon D3000 + Nikkor AF-S 18-55mm f3.5-5.6G VR i inne bzdety

początkujący ;>

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów