Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: System Error 2

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Jeżeli formatowanie karty i wyjęcie baterii nie pomogło to niestety bez interwencji serwisu się nie obędzie. Komunikat SYSTEM ERROR jest zbiorczą informacją dla wielu usterek. mogła paść np. elektornika odpowiedzialna za przetważanie obrazu.

Naprawa będzie najprawdopodobniej kosztowna, niestety.
    Jako ciekawostkę napiszę, że niedawno musiałem skorzystać z usług serwisu. Wymiana trybów wysuwu obiektywu w CP 5700. Pękły 4 zęby w plastikowych kółeczkach. Koszt elementów: 13,01 zł. Koszt robocizny: 300 zł.

Domyślnie

APARATY Firmy Nikon serii coolpix to SYF!!! serwis to SYF do kwadratu mam coolpixa 8800 z tym błędem i nie będę go naprawiał - Napewno też nie kupię więcej sprzętu tej firmy - normalna firma robiłaby te usterki za darmo - jest to generalnie drogi sprzęt dla PEDAŁÓW który po okresie gwarancyjnym sypie się jak tanie chińskie podróbki
    Pozdrawiam - Nino
    CP8800|F50|SB800|NikkorAF35-135mm;3,5-4,5|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NinoBask Zobacz posta
    APARATY Firmy Nikon serii coolpix to SYF!!! serwis to SYF do kwadratu mam coolpixa 8800 z tym błędem i nie będę go naprawiał - Napewno też nie kupię więcej sprzętu tej firmy - normalna firma robiłaby te usterki za darmo - jest to generalnie drogi sprzęt dla PEDAŁÓW który po okresie gwarancyjnym sypie się jak tanie chińskie podróbki
    Za obrażanie - ostrzeżenie. Niektórzy użytkownicy Coolpixów poczuli się nie najlepiej. Na przyszłość waż słowa. Staramy się na tym forum zachować jakiś poziom kultury wypowiedzi.

PS. ja tez kiedyś miałem coolpixa
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    PS. ja tez kiedyś miałem coolpixa
    ...należy tu wspomnieć, że w wielu FotoJokerach stoją przy aparatach kartki z napisem: "Nikon Coolpix D70s" (to jeden z przykładów)... Chociaż ostatnio ktoś zauważył chyba tę bzdurę i część tych kartek zmienili.
    Krzysztof Paszkiewicz

Uprawnienia umieszczania postów