Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: System Error 2

Domyślnie

Jeżeli formatowanie karty i wyjęcie baterii nie pomogło to niestety bez interwencji serwisu się nie obędzie. Komunikat SYSTEM ERROR jest zbiorczą informacją dla wielu usterek. mogła paść np. elektornika odpowiedzialna za przetważanie obrazu.

Naprawa będzie najprawdopodobniej kosztowna, niestety.
    Jako ciekawostkę napiszę, że niedawno musiałem skorzystać z usług serwisu. Wymiana trybów wysuwu obiektywu w CP 5700. Pękły 4 zęby w plastikowych kółeczkach. Koszt elementów: 13,01 zł. Koszt robocizny: 300 zł.

Domyślnie

APARATY Firmy Nikon serii coolpix to SYF!!! serwis to SYF do kwadratu mam coolpixa 8800 z tym błędem i nie będę go naprawiał - Napewno też nie kupię więcej sprzętu tej firmy - normalna firma robiłaby te usterki za darmo - jest to generalnie drogi sprzęt dla PEDAŁÓW który po okresie gwarancyjnym sypie się jak tanie chińskie podróbki
    Pozdrawiam - Nino
    CP8800|F50|SB800|NikkorAF35-135mm;3,5-4,5|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NinoBask Zobacz posta
    APARATY Firmy Nikon serii coolpix to SYF!!! serwis to SYF do kwadratu mam coolpixa 8800 z tym błędem i nie będę go naprawiał - Napewno też nie kupię więcej sprzętu tej firmy - normalna firma robiłaby te usterki za darmo - jest to generalnie drogi sprzęt dla PEDAŁÓW który po okresie gwarancyjnym sypie się jak tanie chińskie podróbki
    Za obrażanie - ostrzeżenie. Niektórzy użytkownicy Coolpixów poczuli się nie najlepiej. Na przyszłość waż słowa. Staramy się na tym forum zachować jakiś poziom kultury wypowiedzi.

PS. ja tez kiedyś miałem coolpixa
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    PS. ja tez kiedyś miałem coolpixa
    ...należy tu wspomnieć, że w wielu FotoJokerach stoją przy aparatach kartki z napisem: "Nikon Coolpix D70s" (to jeden z przykładów)... Chociaż ostatnio ktoś zauważył chyba tę bzdurę i część tych kartek zmienili.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Witam Wszystkich
    Chciałbym ponowić wątek. Mój cp8800 po sześciu latach dość intensywnego ale bezawaryjnego użytkowania w końcu prosi o serwis. Wszystkie funkcje działają normalnie jedynie po zapisie zrobionej fotki na karcie pojawia System Error 2 i totalna blokada. Funkcja Off, funkcja On i tak w kółko! Próbowałem wszystkich opisanych powyżej działań reanimacyjnych włącznie z resetem wszystkich ustawień i wciąż to samo. Wydaje się, iż pozostał mi tylko serwis i tu stawiam prośbę z pytaniem o kogoś kto mógł by pomóc mojemu 8800 najlepiej we WROCŁAWIU. Rozważam możliwość wysłania do Warszawskiego serwisu Nikona lecz obawiam się, że koszty przekroczą wartość.
    z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi

Domyślnie

Po sześciu latach - to IMO warto zastanowić się nad kupieniem nowego aparatu
    To, że się popsuł, może stanowić świetny ku temu pretekst.

Serio. To jest sprzęt wyprodukowany w roku 2004, z tego co znalazłem informacje. To już 7 lat! Wiesz na pewno ile w tym czasie zmieniło się w sprzęcie fotograficznym...
    Jeśli jednak zdecydujesz się na serwisowanie - mam wrażenie, że wysyłanie go na Postępu do "oficjalnego serwisu" nie jest pomysłem najlepszym. We Wrocławiu na pewno są jakieś serwisy fotograficzne; Niech oni najpierw na to spojrzą i wypowiedzą sie, czy w ogóle jest czym sobie głowę zawracać. Postępowi skasują Cię za taką diagnozę na wymierną kasę.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów