Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: System Error 2

Domyślnie

Wyjimj karte. Wyjmij baterie. Odczekaj z minute.
    Wlacz aparat. Powinno przejsc ale nie musi...
    Tomek
    ---------

Domyślnie

nic z tego nawet po 24 godzinach po wyjęciu bateri jest nadal to sama - interesuje mnie to co oznacza ten komunikat
    Pozdrawiam - Nino
    CP8800|F50|SB800|NikkorAF35-135mm;3,5-4,5|

Domyślnie

Według instrukcji obsługi jak nie pomaga wyjęcie baterii na 24h należy wysłac aparat do serwisu. Wyjaśnienie komunikatu:Error has occurred in camera’s internal circuitry.
    D7000, 18-70DX,50 1.8, 70-300, SB-800

Domyślnie

http://forums.dpreview.com/forums/re...4&changemode=1
    Wygląda, że jest to uszkodzenie obiektywu i autofocusa.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Nie sądzę zeby to był problem z AF lub żeby to było uszkodzenie obiektywu - aparat działa poprawnie pozatym tylko że trzeba go wyłączyć i włączyć aby zrobić kolejne zdjęcie. Chodzi mi przedewszystkim o uzyskanie informacji od jakiejś osoby która miała ten sam błąd i jak sobie z tym poradziła i ewentualnie jaki był koszt naprawy tej usterki.
    Pozdrawiam - Nino
    CP8800|F50|SB800|NikkorAF35-135mm;3,5-4,5|

Domyślnie

Aparat po trzech miesiącach nie używania został właczony po naładowaniu baterii i po trzydziestu sekundach wyskoczył na ekraniee napis "system error 2".

Po przeglądnięciu kilkunastu stron www dochodzę do wniosku, że jest to problem 1) masowy (Iran, Izrael, USA, Anglia, Włochy, Niemcy, Polska) 2) związany z wadą fabryczną produktu, która ujawnia się tuż po okresie objętym gwarancją, jeśli nawet wada ujawni się gdy produkt jest na gwarancji to z opinii użytkowników wynika, że jest ona traktowana przez NIKON'a jako nie podlegająca warunkom gwarancji.
    Ciekawostką jest to że problem pojawia się nie tylko w tym modelu, ale także w innych COOLPIX'ach...
    Dziwi mnie to, że taka firma jak NIKON nie dba o swoją markę, i nie bierze przykładu z takich firm jak DELL czy HONDA, które bez względu na okres po jakim wykryto wady fabryczne w ich produktach zaprosiły użytkowników swoich produktów do bezpłatnego usunięcia usterki.

Może należałoby się zastanowić nad jakimś pozwem zbiorowym przeciwko NIKON'owi???
    Ostatnio edytowane przez asart ; 23-10-2006 o 21:21

Domyślnie

Witam! Miałam dokładnie ten sam problem ze swoim 8800. Robił zdjecia bez problemu, zapisywał je i po zapisaniu wyrzucal komunikat system error 2. Aparat mam od 3 mieisecy - jest na gwarancji. Od razu oddalam go do serwisu. W serwisie wymienili mi obiektyw (!!!), twierdzac, ze jest to uszkodzenie mechaniczne, bo aparat musial mi upasc, albo był uderzony, co oczywiscie jest bzdurą!!!! Po krótkiej, acz burzliwej wymianie zdan, uznali mi to za naprawe gwarancyjna. Nastepnego dnia aparat wrócil do nich na poprawkę - jakis magik nie podłączył wizjera... heh... ALe po wymianie obiektywu problem z erorem zniknął Mam za to kilka innych pytan, ale zaczne nowy watek

pozdr
    Hogata

Domyślnie

Witam
    Jeszcze nie wysłałem aparatu. Spróbuję jeszcze załadować nowszą wersję oprogramowania i zobaczymy co się będzie działo. Ale pewnie w końcu i tak wyląduje w serwisie. Mam nadzieje że na święta wróci..........

Angry

Zebym wiedział ze takie jaja bedą z aparatem to bym go nie kupił!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A tak jest wszędzie zachwalany..............

Eremita
    Gość

Domyślnie

Mam ten sam problem po zrobieniu fotki włącza się "system error 2" nie mam już gwarancji na apartat. Formatowałam juz karte pamięci, wyciągałam baterie, wgrywałąm oprogramowanie i nic... dalej to samo, trzeba wyłączyć i ponownie włączyć aparat aby zrobić kolejne zdjęcie. Podobno w serwisie taka naprawa kosztuje 550 zł Jeżeli ktoś ma pomysł jak to naprawić prosze o pomoc

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów