Potrzebuję pomocy!
Mam Nikona coolpixa 8800 i jak zrobię zdjęcie podczas zapisu pojawia mi się napis SYSTEM ERROR 2. Nie wiem co to znaczy ale już się boję. Proszę o pomoc
[ Dodano: Nie 01 Maj, 2005 ]
Marcin
Szukaj
Potrzebuję pomocy!
Mam Nikona coolpixa 8800 i jak zrobię zdjęcie podczas zapisu pojawia mi się napis SYSTEM ERROR 2. Nie wiem co to znaczy ale już się boję. Proszę o pomoc
Marcin
najlepiej zadzwon do serwisu. Zobacz moze w instrukcji jest cos napisanme (nie koniecznie tej po polsku)
Probowales na inne karcie? Karta jest sformatowana i daje sie ja odczytac w czytniku?
Moze to jakis blad karty tylko jest?
Tak jest sformatowana. Nie wiem co to jest czytnik ale nie można przeglądać zrobionych zdjęć bo zaraz wywala błąd.
Marcin
Zdjecia przegladasz podlaczajac aparat do komputera przez USB?
Mozesz sprawdzic reakcje aparatu na innej karcie?
Czytnik to takie zewnetrzne urzadzenie ktore podlaczasz do komputera i tam wkladasz karte.
Niestety nie mam czytnika ani drugiej karty. Muszę chyba skontaktować się z serwisem. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam
Marcin
Marcinie
A czy przypadkiem Twoja karta to nie jest Kingston???
Przejedź się do znajomych i wypróbuj inna kartę - będziesz miał odpowiedź.
Niestety z częścią Kingstonów i paroma innymi kartami takie problemy się pojawiają. Na razie nie panikuj i sprawdź inną kartę.
Jeszcze raz napiszę: SPRAWDŹ INNĄ KARTĘ
Grzegorz
---------------------
Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...
Kingstony maja problemy z d70. Z innymi aparatami pracują o dziwo perawidłowo. A to tez nie jest zasada - wile osób na kingstony o różnej pojemności (np ja) i żadnych problemów. Ale warto zacząć sprawdzanie od karty. Do 8800 nikon nie dawał startowej ?
Pozdrawiam
Zobacz:Zamieszczone przez Marcin M
Tutaj_1
i
Tutaj_2
a może znajdziesz coś, co wskaże Ci kierunek działania![]()
Na pocieszenie mogę jedynie dodać, że nie jesteś sam w swym kłopocie, koledzy z Ukrainy też mają podobny:
Kłopot kolegów z Ukrainy
Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem!
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia!!!![]()
D70|N AF-S18-70DX|N AF50/1,8D|SB-800|ML-L3|CF 1GB|Sherpa 600n|TLZ 2|MC MTO-11C A
ŻONA to luksus - APARAT to konieczność!!!
Mam dokładnie taki sam problem po zrobieniu zdjęcia pojawia się komunikat system error 2, mam dwie karty kingstone 512 i 1GB gdy używałem tylko 512 wszystko było w pożadku dopiero po założeniu 1GB pojawił się po jakimś czasie ten komunikat także nie wiem czy to ma akurat jakiś związek z tą sprawą. Sformatowałem obydwie karty i na obydwu pojawia się ten komunikat. Ponadto obydwie karty można odczytać w czytniku dla kart CF i bezproblemowo oglądać z nich zdjęcia. Aparat zachowuje się w taki sposób, że po zrobieniu zdjęcia zapisuje je jednak aby skasować błąd i zrobić kolejne zdjęcie muszę wyłączyć i włączyć aparat ponadto reszta funkcji oraz jakość zapisanych zdjęć zachowuje się raczej normalnie. Firmware w aparacie to wersja 1.7 a więc nie mogę już zrobić update aby usunąć ten błąd ewentualnie w ten sposób. Moje pytanie do ciebie - czy rozwiązałeś już ten problem i czy ewentualnie mógłbyś opisać o co chodzi i jak sobie z tym problemem poradziłeś - Pozdrawiam
Pozdrawiam - Nino
CP8800|F50|SB800|NikkorAF35-135mm;3,5-4,5|
Skontaktuj się z nami