Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: System Error 2

Marcin M
    Gość

Domyślnie System Error 2

Potrzebuję pomocy!
    Mam Nikona coolpixa 8800 i jak zrobię zdjęcie podczas zapisu pojawia mi się napis SYSTEM ERROR 2. Nie wiem co to znaczy ale już się boję. Proszę o pomoc

[ Dodano: Nie 01 Maj, 2005 ]
    Marcin

Domyślnie

najlepiej zadzwon do serwisu. Zobacz moze w instrukcji jest cos napisanme (nie koniecznie tej po polsku)

Domyślnie

Probowales na inne karcie? Karta jest sformatowana i daje sie ja odczytac w czytniku?
    Moze to jakis blad karty tylko jest?

Marcin M
    Gość

Domyślnie

Tak jest sformatowana. Nie wiem co to jest czytnik ale nie można przeglądać zrobionych zdjęć bo zaraz wywala błąd.

Marcin

Domyślnie

Zdjecia przegladasz podlaczajac aparat do komputera przez USB?
    Mozesz sprawdzic reakcje aparatu na innej karcie?
    Czytnik to takie zewnetrzne urzadzenie ktore podlaczasz do komputera i tam wkladasz karte.

Marcin M
    Gość

Domyślnie

Niestety nie mam czytnika ani drugiej karty. Muszę chyba skontaktować się z serwisem. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam

Marcin

Domyślnie

Marcinie

A czy przypadkiem Twoja karta to nie jest Kingston???

Przejedź się do znajomych i wypróbuj inna kartę - będziesz miał odpowiedź.

Niestety z częścią Kingstonów i paroma innymi kartami takie problemy się pojawiają. Na razie nie panikuj i sprawdź inną kartę.

Jeszcze raz napiszę: SPRAWDŹ INNĄ KARTĘ

Grzegorz
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

Domyślnie

Kingstony maja problemy z d70. Z innymi aparatami pracują o dziwo perawidłowo. A to tez nie jest zasada - wile osób na kingstony o różnej pojemności (np ja) i żadnych problemów. Ale warto zacząć sprawdzanie od karty. Do 8800 nikon nie dawał startowej ?
    Pozdrawiam

Domyślnie Re: System Error 2

Cytat Zamieszczone przez Marcin M
    Potrzebuję pomocy!
    Mam Nikona coolpixa 8800 i jak zrobię zdjęcie podczas zapisu pojawia mi się napis SYSTEM ERROR 2. Nie wiem co to znaczy ale już się boję. Proszę o pomoc
    Zobacz:
    Tutaj_1
    i
    Tutaj_2

a może znajdziesz coś, co wskaże Ci kierunek działania

Na pocieszenie mogę jedynie dodać, że nie jesteś sam w swym kłopocie, koledzy z Ukrainy też mają podobny:

Kłopot kolegów z Ukrainy

Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem!
    Życzę szybkiego powrotu do zdrowia!!!
    D70|N AF-S18-70DX|N AF50/1,8D|SB-800|ML-L3|CF 1GB|Sherpa 600n|TLZ 2|MC MTO-11C A
    ŻONA to luksus - APARAT to konieczność!!!

Domyślnie

Mam dokładnie taki sam problem po zrobieniu zdjęcia pojawia się komunikat system error 2, mam dwie karty kingstone 512 i 1GB gdy używałem tylko 512 wszystko było w pożadku dopiero po założeniu 1GB pojawił się po jakimś czasie ten komunikat także nie wiem czy to ma akurat jakiś związek z tą sprawą. Sformatowałem obydwie karty i na obydwu pojawia się ten komunikat. Ponadto obydwie karty można odczytać w czytniku dla kart CF i bezproblemowo oglądać z nich zdjęcia. Aparat zachowuje się w taki sposób, że po zrobieniu zdjęcia zapisuje je jednak aby skasować błąd i zrobić kolejne zdjęcie muszę wyłączyć i włączyć aparat ponadto reszta funkcji oraz jakość zapisanych zdjęć zachowuje się raczej normalnie. Firmware w aparacie to wersja 1.7 a więc nie mogę już zrobić update aby usunąć ten błąd ewentualnie w ten sposób. Moje pytanie do ciebie - czy rozwiązałeś już ten problem i czy ewentualnie mógłbyś opisać o co chodzi i jak sobie z tym problemem poradziłeś - Pozdrawiam
    Pozdrawiam - Nino
    CP8800|F50|SB800|NikkorAF35-135mm;3,5-4,5|

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów