nie ukrywam, że trochę mnie zniechęciliście do tej Cosiny... Nikor 105 2.8 chodzi po ok 1500zl, ta Cosina 500 zl nowa więc różnica jest spora (porównuję oczywiście szkła af o podobnej ogniskowej..)
Szukaj
nie ukrywam, że trochę mnie zniechęciliście do tej Cosiny... Nikor 105 2.8 chodzi po ok 1500zl, ta Cosina 500 zl nowa więc różnica jest spora (porównuję oczywiście szkła af o podobnej ogniskowej..)
Poszukaj zdjec Marka Wyszomirskiego i Atamanki ... oni robili cosina 100/3.5 wiec nie jest to zle szklo.
Podstawa to nie, skądże. Jednak ktoś, kto nie kula autem 5000km miesięcznie też nie za bardzo ma ochotę jeździć rozklekotanym Wartburgiem...Poza tym uważam, po wielu ocenach zdjęć i opiniach, że dobre szkło macro doskonale nada się również do portretu - stąd chciałbym coś w miarę solidnego. Skoro piszecie, że Cosina taka mechaniczna tragedia pozostaje polować na Nikory - 60 lub 105mm - to moi główni faworyci .
Ja zdecydowanie polecam Micro Nikkora 60 mm f/2.8...jestem od tygodnia niebywale szczęśliwym posiadaczem tego szkła. Takiej brzytwy dawno nie widziałemCena moim zdaniem jak za taką jakość nie jest wygórowana - 1600 pln.
witam, moj dylemat:
nikkor 105mm czy sigma150mm
bede wdzieczna za opinie i sugestie, a najchetniej obejrzalabym zdjecia robione przez wymienione obiektywy. cholernie trudno sie zdecydowac. zalezy mi na bardzo dobrej jakosci obrazu, ostrosci jak zyleta i kolorach. a moze jest jeszcze cos innego godnego polecenia.
aczar74, oczywiście, że jest - Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro, mam takiego, szczerze plecam, brzytwa.
Będę go niedługo sprzedawał, jeśli masz na niego ochotę...
A zdjęcia nim robione masz w linku z mojego podpisu
Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
wigi.pl
Nie wazne ktore makro 1:1 kupisz (Sigma, Nikkor, Tokina, Tamron) wszystkie sa OK i porownywanie ich nie ma sensu. Roznia sie naprawde niewiele (robilem Nikkorem, Sigma i Tamronem).
wigi, znam twoje zdjeciamozesz rozwinac termin niedlugo
![]()
aczar74, za ok. póltora tygodnia i nie, żebym go potrzebował, bo w zimie go praktycznie nie używam, ale wtedy będę miał więcej czasu by się tym zająć
Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
wigi.pl
Skontaktuj się z nami