Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 60

Wątek: Makro 1:1

Domyślnie

Jak ktos sie przekonac jak pracuje Cosina/Soligor 100/3.5 to polecam poszukac zdjec Atamanki, Marka Wyszomirskiego (Wyszomir), Joli Labedzkiej (Jo-La) czy innych na www.fotografia-przyrodnicza.art.pl. Lepszej rekomendacji nie potrzeba.

Domyślnie

Zdjęcia robią wrażenie.
    Co sądzicie o sigmie f2,8 50mm macro, podobno tyż fajne szkło tylko
    chętnie wysłuchał bym opini użytkowników
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

Ktore 50/2.8 makro Sigmy?
    Byly dwa wydania tego szkla!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL Zobacz posta
    Ktore 50/2.8 makro Sigmy?
    Właśnie, dobre pytanie.
    A czym się różniły?
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

Chyba jedno miało skalę odwzorowania 1:1 a drugie 1:2
    Już poprawiłem.
    Ostatnio edytowane przez jarek76 ; 22-12-2006 o 14:35

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Oszczędny w słowach Awatar RaB
    Miasto
    Złotów/Piła

Domyślnie

2:1 w tak któtkim szkle?? moze 1:2?

Domyślnie

1. proszę nie polecajcie oglądania zdjęć przeskalowanych na 800 pikseli jako dowód na ostrość obiektywu.
    2. polecam AF Nikora 105/2.8. Za niego wołają na allegro często po 1400 czy 1800 zł (i często nie sprzedają w tej cenie), ale jak aukcja idzie od złotówki to się kończy na okolicach 1000-1100 zł.
    przez dłuższy czas obserwowałem kilka takich aukcji i w końcu kiedyś kupiłem - w dobrym stanie wersje D (co nieistotne)
    Ten 105 jest moim najostrzejszym obiektywem na te chwilę, a mam przecież kilka innych dobrych szkiełek.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jacek_Z, zdjecia z tego szkla, ktore zrobila Atamanka byly swego czasu publikowane (w rozmiarze calostronnicowym) na lamach Digital-Foto-Video, zdjecia Jo-Li mozna zobaczyc na spotkaniach DGFu (jak Jola pokazuje slajdy to szczeka na ziemii). Net nalezy traktowac jako namiastke tego co ktos ma do pokazania a nie jako wyrocznie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL Zobacz posta
    Jacek_Z, zdjecia z tego szkla, ktore zrobila Atamanka byly swego czasu publikowane (w rozmiarze calostronnicowym) na lamach Digital-Foto-Video,
    gALL, ale zgodzisz sie chyba, ze tego typu zdjecia zamieszczone w internecie, pokazuja przede wszystkim umiejetnosci fotografa -- na ich podstawie raczej niemozliwe jest ocenic optyke (no chyba, ze bokeh). A o tym wlasnie jest mowa.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów