Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Oszczędny w słowach Awatar zielik13
    Miasto
    Garwolin/Warszawa
    Wpisów
    1

Domyślnie

Też miałem problem z Nokia e51, a mianowicie miała ona rozwarstwiona płytę główną i z tego powodu paliły się mikrofony, co założyli jeden, to za 2 dni się palił. Jako, że telefon miał oryginalnie sim locka Plusa, a ja go zdjąłem, zaniosłem telefon do punktu Nokia Care na ul. KEN w Warszawie. Telefon leżał u nich 3 tygodnie, ale po tym czasie wymienili mi go na nowa Nokię e52, więc duży plus dla serwisu. Dlatego taka moja rada, żebyś może spróbował z innym serwisem, może właśnie punkt Nokii, a nie salon sprzedaży danego operatora telefonicznego.
    Amator, ale pełen zapału i chęci do działania - fotografowania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zielik13 Zobacz posta
    Też miałem problem z Nokia e51, a mianowicie miała ona rozwarstwiona płytę główną i z tego powodu paliły się mikrofony, co założyli jeden, to za 2 dni się palił. Jako, że telefon miał oryginalnie sim locka Plusa, a ja go zdjąłem, zaniosłem telefon do punktu Nokia Care na ul. KEN w Warszawie. Telefon leżał u nich 3 tygodnie, ale po tym czasie wymienili mi go na nowa Nokię e52, więc duży plus dla serwisu. Dlatego taka moja rada, żebyś może spróbował z innym serwisem, może właśnie punkt Nokii, a nie salon sprzedaży danego operatora telefonicznego.
    Jak rozwarstwić płytę główną, ktoś wie ?
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Oszczędny w słowach Awatar zielik13
    Miasto
    Garwolin/Warszawa
    Wpisów
    1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Jak rozwarstwić płytę główną, ktoś wie ?
    Tego nie wiem, natomiast taką informację dostałem od serwisanta. Może się jakoś sama rozwarstwiła - wada materiału?
    Amator, ale pełen zapału i chęci do działania - fotografowania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zielik13 Zobacz posta
    Tego nie wiem, natomiast taką informację dostałem od serwisanta. Może się jakoś sama rozwarstwiła - wada materiału?
    zapewne, wada wrodzona laminatu... jako elektronik nie rozwarstwiłem żadnej płytki (w sensie samodzielnie, własnoręcznie).... oO
    (można za to "rozwarstwić" ścieżki na kilkuwarstwowej płycie głównej chociażby, gdy samodzielnie weźmiemy się do wymiany np. kondensatorów ;D)

rozwarstwienie płyty głównej w telefonie może nastąpić też po "kąpieli" : )

a tak poza tym - E51 i E52 biją rekordy awaryjności, no coś jak.. wybuchające Peugeoty 307 tylko na większą skalę, choć czasem się trafi zupełnie bezproblemowy model ; )
    osobiście to sam bym się zajął tym telefonem, a nie oddawał do serwisu bo wiem, że tam wcale lepsi specjaliści ode mnie nie pracują niestety ;/
    Ostatnio edytowane przez tgollob_jamessuchar ; 25-08-2010 o 22:54
    D850 | D700 | Z6 III | Z5 II | Zfc | N20/1,8G ED | N35/1,8G ED | N28-300VR | N70-200/2,8E FL VR | N200-500/5,6E VR | N400/2,8E FL VR | N600/4E FL VR | TC x1,4 III | TCx2,0 III | Z12-28 PZ VR | Z16-50 VR | Z17-28 | Z24/1,7 | Z28/2,8 | Z40/2 | Z24-200VR | Z105/2,8VR | Z180-600VR | FTZ II | SB-300 | SB-700 | SB-910 | 4 nogi Manfrotto + 498RC4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tgollob_jamessuchar Zobacz posta
    a tak poza tym - E51 i E52 biją rekordy awaryjności
    hmmm...dziwne - w firmie w której pracuję wiekszość aparatów to N_E51 i z tego co wiem było tylko raptem kilka przypadków kłopotów z tym sprzetem - wiekszość np. wieszała się, co ustąpiło wraz z nowym softem.

Domyślnie

Właśnie ja tez nie zauważyłem - kupa moich znajomych ma którąś z nich i działają jakoś. Moja E51 ma już prawie dwa lata i też sobie radzi.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

telefon w serwisie i czekam dalej, ale skontaktowałem się z NOKIA Polska i powiedzieli, żeby jak tel wróci z serwisu, to opisać szczegółowo całą sytuację i z kompletem dokumentów odesłać ją do wa-wy...ich zdaniem tel powinien juz być wymieniony na fabrycznie nowy...dodam, że w czasie tych wszystkich napraw tel nie był nigdy w autoryzowanym serwisie NOKIA, tylko w jakiś multi serwisach...dam znać jak się wszystko skończy..
    D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...

Domyślnie

ja też mam e 51 i działa bez zarzutu prawie rok, kolega swoją miał 2 lata i wcale nie szanował i tez działa, drugi kolega też ma e 51 i działa.. To raczej wina egzemplarza i serwisu..

Domyślnie

no i wróciła moja NOKIA z serwisu, "naprawa interfejsu" tak brzmiał opis naprawy...telefon popracował jakieś 5 godzin i szlag go trafił...powtórka z rozrywki, nic nie działa...od jutra nowa walka, tym razem z NOKIA Polska. Ręce opadają...

ja wiem,ze są modele E51, które super działają, ale ten nie i szlag wie czemu...?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 02-09-2010 o 09:24 Powód: orto. ("szlak")
    D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...

Domyślnie

ja chyba po takich przygodach trzasnalbym telefonem o sciane i poszukal jakiegos innego aparatu. masz cierpliwosc

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów