Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Domyślnie problem z NOKIA...

witam!poradźcie mi proszę co zrobić już 8 raz oddałem do serwisu swoją N E51, co miesiąc jest po 2 tygodnie w serwisie...szlag mnie trafi! wymienili płytę główną i dalej lipa...i tak do końca umowy?sanocki rzecznik praw konsumenta mówi, że nic się nie da zrobić...miałem już ją opchnąć, ale nie lubię wcisnąć komuś gów....a! 2-gi telefon już zmieniłem na N 6310i i jest git a z tym walczę...
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 02-09-2010 o 09:24 Powód: orto. ("szlak")
    D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...

Domyślnie

niezgodność towaru z umową, tutaj masz ulotkę którą ja dostałem od rzecznika http://www.speedyshare.com/files/238...nsumpcyjne.pdf

Domyślnie

Ze tak sie podepne pod post (mam nadzieje ze bedzie mi to wybaczone)
    zdechla mi nokia e61, nie chce sie ladowac, wlaczyc, nic. Wczesniej miala problemy z ladowaniem (nie zawsze ladowala) i chyba z bateria (coraz slabiej trzymala)
    Czy moze ktos podac namiary na dobry serwis w warszawie? Najbardziej zalezy mi na bebechach, a dokladniej na telefonach w telefonie (bo ostatni zrzut do kompa robilem jakies 3 miesiace temu i mam tam sporo nowych namiarow) ale nie obrazilbym sie jakby dal sie jescze ozywic ten telefon (przynajmniej na jakis czas)

Domyślnie

Ja po ostatniej awarii telefonu powróciłem do zwyczaju, żeby zrzucać numery telefonów do "pamięci z celulozy w twardej okładce". Nawet znalazłem nie tak dawno taką pamięć z celulozy sprzed 20 lat i nie ma problemów z odczytem danych. Wszystko działa i nic się nie zepsuło.
    Ostatnio edytowane przez Anja_G ; 23-08-2010 o 23:18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    Ze tak sie podepne pod post (mam nadzieje ze bedzie mi to wybaczone)
    zdechla mi nokia e61, nie chce sie ladowac, wlaczyc, nic. Wczesniej miala problemy z ladowaniem (nie zawsze ladowala) i chyba z bateria (coraz slabiej trzymala)
    Czy moze ktos podac namiary na dobry serwis w warszawie? Najbardziej zalezy mi na bebechach, a dokladniej na telefonach w telefonie (bo ostatni zrzut do kompa robilem jakies 3 miesiace temu i mam tam sporo nowych namiarow) ale nie obrazilbym sie jakby dal sie jescze ozywic ten telefon (przynajmniej na jakis czas)
    pytanie może trochę banalne, ale sprawdzałeś na innej ładowarce, czy rzeczywiście to telefon nie chce cię ładować? Często się zdarza że w ładowarce łamie się kabelek w miejscu wtyku do telefonu.
    D90, 18-105 VR + dodatki

http://stachers.flog.pl/pf/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pienia Zobacz posta
    sanocki rzecznik praw konsumenta mówi, że nic się nie da zrobić
    kijowy rzecznik praw konsumenta i tyle moim zdaniem. ok, jest przepis o niezgodności towaru z umową, wpierw się go naprawia, ale jeśli naprawa naraża konsumenta na znaczne niedogodności towar (w tym wypadku nokia) wymienia się na nowy bez wad lub oddaje kasę. tylko samemu ciężko się przebić, najlepiej zostawić do rzecznikowi, tylko nie takiemu jak u Ciebie w mieście.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez StachersDTR Zobacz posta
    pytanie może trochę banalne, ale sprawdzałeś na innej ładowarce, czy rzeczywiście to telefon nie chce cię ładować? Często się zdarza że w ładowarce łamie się kabelek w miejscu wtyku do telefonu.
    Sprawdzalem juz na 3 ladowarkach i lipa, moze z gniazdem w telefonie jest cos nie halo (jesli wczesniej mial problemy z ladowaniem)

Oszczędny w słowach Awatar zielik13
    Miasto
    Garwolin/Warszawa
    Wpisów
    1

Domyślnie

Też miałem problem z Nokia e51, a mianowicie miała ona rozwarstwiona płytę główną i z tego powodu paliły się mikrofony, co założyli jeden, to za 2 dni się palił. Jako, że telefon miał oryginalnie sim locka Plusa, a ja go zdjąłem, zaniosłem telefon do punktu Nokia Care na ul. KEN w Warszawie. Telefon leżał u nich 3 tygodnie, ale po tym czasie wymienili mi go na nowa Nokię e52, więc duży plus dla serwisu. Dlatego taka moja rada, żebyś może spróbował z innym serwisem, może właśnie punkt Nokii, a nie salon sprzedaży danego operatora telefonicznego.
    Amator, ale pełen zapału i chęci do działania - fotografowania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jadzik Zobacz posta
    ale jeśli naprawa naraża konsumenta na znaczne niedogodności towar (w tym wypadku nokia) wymienia się na nowy bez wad lub oddaje kasę....
    o ile aparat telefoniczny kupiło się w sklepie, a nie u operatora. Tu niestety nikt kasy nie odda - bo czasem to aparat za 1 zł. Tak czy owak, od serwisu tez sporo zależy - jak w każdym temacie raz się załatwi miło i szybko a innym razem są schody. Nokia określa ilość dopuszczalnych napraw w karcie, i serwisy zazwyczaj stosują się do tych norm, więc poczytaj dokładnie co i jak no tak czasem bywa ze trafi sie gów... i tak się wlecze, a wola serwisów bywa różna. Ostatnio wymienili mi na zupełnie nowy mechanizm w zegarku mimo ze zgubiłem kartęgwarancyjna, ale był w ewidencji, nokia wymieniła obudowę w e66 mimo ze klapka irdy to uszkodzenie mechaniczne i mogli mnie olać, a serwis Linksysa naprawił router bezpłatnie mimo ze miał 2,5 roku i był po gwarancji - coc tu akurat padł po dniu działania więc sprawili sie kiepsko . Jednym słowem - moc w serwisie, ludziach i rozmowie z nimi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zielik13 Zobacz posta
    Też miałem problem z Nokia e51, a mianowicie miała ona rozwarstwiona płytę główną i z tego powodu paliły się mikrofony, co założyli jeden, to za 2 dni się palił. Jako, że telefon miał oryginalnie sim locka Plusa, a ja go zdjąłem, zaniosłem telefon do punktu Nokia Care na ul. KEN w Warszawie. Telefon leżał u nich 3 tygodnie, ale po tym czasie wymienili mi go na nowa Nokię e52, więc duży plus dla serwisu. Dlatego taka moja rada, żebyś może spróbował z innym serwisem, może właśnie punkt Nokii, a nie salon sprzedaży danego operatora telefonicznego.
    Jak rozwarstwić płytę główną, ktoś wie ?
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów