Jakie najlepsze szkło (jasny standardowy zoom) do D200. Mam teraz Sigme 24-70/2,8 EX DG i nie jestem super zadowolony... (aha i potrzebuje pełnej klatki...czasem foce na analogu)
Szukaj
Jakie najlepsze szkło (jasny standardowy zoom) do D200. Mam teraz Sigme 24-70/2,8 EX DG i nie jestem super zadowolony... (aha i potrzebuje pełnej klatki...czasem foce na analogu)
Ostatnio edytowane przez artfotopolis ; 21-12-2006 o 12:43
Nooo jasne. Ten ostatni (17-35) to dopiero będzie super standardowy zoom do FF. Niestety nadeszły takie czasy, że w dziedzinie krótkiej i standardowej optyki trzeba zacząć oddzielać cyfrę DX od analoga FF. Nie ma rady.
Jacek
Ale za to pod cyfra bedzie bardziej standardowy niz 28-70![]()
kurcze, mnie też jest ciężko zdecydować :/ Obiektywy będę sprowadzał z USA. Co do 70-200 VR nie mam wątpliwości, jeszcze nikt nie narzekał na jakość. Ale co do 17-55 zaczynam mieć wątpliwości- były posty o kiepskiej jakości, mydle. Jak sprowadzę sobie akiego kiepskiego nikkora 17-55 to jestm ugotowany
Stąd moje wahania, na 28-70 jescze nikt nie narzekał, na 17-55 tak. Kupowanie obiektywów nikkora zaczyna być ruletką?? A może zawsze było??
Pozdrawiam
Pucha i szkła NIKON![]()
Oj, chyba przesadzasz. Na to szkło praktycznie nie da się narzekać. To że jeden czy drugi malkontent narzeka na wszystko to jeszcze nie powód, żeby dyskwalifikować najlepszy standardowy zoom Nikona dla DXa.
Jacek
No w sumie tak, ale dla mnie zakup tego szkła to ogromny wydatek i gdy czytam posty, że obiektyw jest kiepski, ktoś testował kilka egzemplarzy i tylko jeden był ok, to można zwątpić.
Ogniskowa jest rewelacyjna, pod tym względem 28-70 jest bardzo niepraktyczny.
Dwa szkła załatwią wszystkie moje potrzeby tj. 17-55 i 70-200
Dzięki JK za wsparcie![]()
Pozdrawiam
Pucha i szkła NIKON![]()
jeszcze waham się nad stałkami, ale chyba zbyt leniwy na to jestem :P Poza tym nie byłoby tak szeroko![]()
Pozdrawiam
Pucha i szkła NIKON![]()
Skontaktuj się z nami