Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: W porcie

Domyślnie W porcie

Hej
    Tym razem zapraszam do oceny dwóch zdjęć. W pierwszym niestety nie trafiłem z ostrością (pierwszy plan jest nieostry), jednakże zależy mi na ocenie pozostałych elementów fotografii (kadr, barwy itp.)
    Zapraszam

1.
    2.

Pozdrawiam

Domyślnie

Dwójeczka byłaby ciekawa, gdyby nie słabe świat
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

I trochę WB mi na dwójce nie pasi.

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedzi
    Sugerując się Waszymi poradami zastosowałem nieco inną obróbkę:

Domyślnie

Teraz jest git :}

Choć gdyby to było moje zdjęcie dodałabym przy obróbce kilka rzeczy, ale to już raczej "mój styl"

Domyślnie

Co byś dodała?

Na koniec jeszcze jedno zdjęcie, choć zdaję sobie sprawę, że skrzydła nie są ostre, jednakże korpus pozostaje wyraźny, stąd zaryzykuję umieszczenie tej fotki na forum:
    3.

Domyślnie

Sory, że tak sobie pozwalam
    Zmiana poziomów i krzywych, cieniowanie

Domyślnie

Ja wolę nieco mniejsze winietowanie
    Poprzednie w locie miało być ostatnie, ale bardzo zależy mi na ocenie tego zdjęcia (tutaj podobna sytuacja - skrzydła nieostre, jednakże chodzi mi głównie o kadr):

Domyślnie

Przeczytaj książkę pt. "Mewa", aut. Richard Bach. Jakiś czas temu (pół roku) napstrykałem setki takich zdjęć cyfrakiem, a później setki analogiem, żeby tylko zrobić sobie galerię zdjęć podobnych do tych, które ilustrują książkę

W wyniku tego, wszystkie zdjęcia z ptakami w locie mi się podobają, nawet jak są technicznie skopane Twoje są świetne, acz na jedynce zdjąłbym trochę saturację z tła, bo żółty i niebieski za bardzo ciągną wzrok do tyłu.

EDIT: Nie przesadzaj ze zmniejszaniem wagi plików pod www, bo artefakty ostre wychodzą.
    Ostatnio edytowane przez KaeF ; 23-08-2010 o 20:16
    Pozdrawiam, Kamil
    Analogowo i manualnie: 12XP i ChCE3 :: S18/3,5 :: CZ35/2,4 :: H58/2,0 :: V70-210/4,5-5-6 :: P135/2,8 :: DC25

Domyślnie

Lepiej?

Uprawnienia umieszczania postów