Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Hubert

Domyślnie Hubert

Próbowałem zrobić zdjęcie ciut inne na ulicy, niż normalnie... Mając tylko aparat
    D300S, SIGMA 20 1.8
    Nikkor 50 1.4G, SIGMA 50-150 2,8 OS

Domyślnie

Ale czemu takie ciemne? Pewnie byłoby ciekawe, ale prawie nic nie widać. Pomyślałem przez chwilę, że może mój monitor... ale histogram chyba nie kłamie...

Domyślnie

Chodziło mi tylko o twarz, tylko twarz. Ale może faktycznie trochę za ciemne :-/
    D300S, SIGMA 20 1.8

Domyślnie

OK, rozumiem. Ale mimo wszystko nawet sama twarz wydaje mi się za ciemna. Wrzucisz wersję z rozjaśnioną trochę (tylko) buzią?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hobbits Zobacz posta
    Wrzucisz wersję z rozjaśnioną trochę (tylko) buzią?
    Obróbka to moja słaba strona, w praktyce używam tylko ACR-a z PSE7. Ale coś spróbowałem
    1.1.

załączam jeszcze jedno z tej samej sesji
    2.
    Ostatnio edytowane przez bartlomiej ; 25-08-2010 o 18:24 Powód: dołożenie zdjęcia
    D300S, SIGMA 20 1.8

Domyślnie

Moim zdaniem jest troszkę lepiej. A modela masz bardzo fajnego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hobbits Zobacz posta
    A modela masz bardzo fajnego
    Dzięki. I w sumie jako jedyny z rodziny daje się w miarę fotografować. Nie wiem czy patrzyłeś w ten wątek:
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=149740
    Inne oblicze Huberta
    D300S, SIGMA 20 1.8

Domyślnie

Jak Huberta od małego przyzwyczaiłeś do aparatu i obiektywu, to nie panikuje, jak go wyciągasz

Tamten Twój wątek widziałem, staram się przeglądać większość wpisów "dziecięcych".

Jak mój Mateo miał 3 miesiące, to nawet miałem wrażenie, że się cieszył jak widział aparat - miało to też swoją wadę, bo machał wtedy rękami i nogami i ruszał głową i trudno było zrobić jakieś sensowne zdjęcie Ale to już trochę off-top - a widziałeś może Pogadajmy o dzieciach, czyli "Rodzicielski Wątek Dumny"?

Domyślnie

Poprzednia seria duużo lepsza...tutaj fotograf położył wszystko...światło, ostrość, tutaj nawet zaawansowany grafik nie pomoże bo nie ma z czego...Dzieciak super!

Uprawnienia umieszczania postów