Próbowałem zrobić zdjęcie ciut inne na ulicy, niż normalnie... Mając tylko aparat
Szukaj
Próbowałem zrobić zdjęcie ciut inne na ulicy, niż normalnie... Mając tylko aparat
D300S, SIGMA 20 1.8
Nikkor 50 1.4G, SIGMA 50-150 2,8 OS
Ale czemu takie ciemne? Pewnie byłoby ciekawe, ale prawie nic nie widać. Pomyślałem przez chwilę, że może mój monitor... ale histogram chyba nie kłamie...
Chodziło mi tylko o twarz, tylko twarz. Ale może faktycznie trochę za ciemne :-/
D300S, SIGMA 20 1.8
OK, rozumiem. Ale mimo wszystko nawet sama twarz wydaje mi się za ciemna. Wrzucisz wersję z rozjaśnioną trochę (tylko) buzią?
Ostatnio edytowane przez bartlomiej ; 25-08-2010 o 18:24 Powód: dołożenie zdjęcia
D300S, SIGMA 20 1.8
Moim zdaniem jest troszkę lepiej. A modela masz bardzo fajnego![]()
Dzięki. I w sumie jako jedyny z rodziny daje się w miarę fotografować. Nie wiem czy patrzyłeś w ten wątek:
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=149740
Inne oblicze Huberta![]()
D300S, SIGMA 20 1.8
Jak Huberta od małego przyzwyczaiłeś do aparatu i obiektywu, to nie panikuje, jak go wyciągasz
Tamten Twój wątek widziałem, staram się przeglądać większość wpisów "dziecięcych".
Jak mój Mateo miał 3 miesiące, to nawet miałem wrażenie, że się cieszył jak widział aparat - miało to też swoją wadę, bo machał wtedy rękami i nogami i ruszał głową i trudno było zrobić jakieś sensowne zdjęcieAle to już trochę off-top - a widziałeś może Pogadajmy o dzieciach, czyli "Rodzicielski Wątek Dumny"?
Poprzednia seria duużo lepsza...tutaj fotograf położył wszystko...światło, ostrość, tutaj nawet zaawansowany grafik nie pomoże bo nie ma z czego...Dzieciak super!
Skontaktuj się z nami