Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Domyślnie

no a jakich czasow uzywales? iso? tam bylo naprawde malo swiatla...

Domyślnie re

.:

- mir i helios 1/50 F2 - F 2.8 ISO 800 lub ISO 400 (zalezne do sytuacji),
    - kit 1/40 - F3.5 ISO 800
    - metering Spot

- fota nr.11 ISO200 F6.3 1.3s 18mm fota robiona z bandy (kit)

wszystko robione w NEF'ach ze wzgledu na nizsze szumienie maly test - http://www.misha.yoyo.pl/test/
    .: D-NIKON i szklana pułapka
    www.michalbak.com

Domyślnie

Super
    Bardzo się podoba

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rastignak Zobacz posta
    .:

Mir'a sobie sam przerobilem na nieskonczonosc, Helios przerobiony ostrzy na 6m wystarcza mi. zadnych zwarc nie mam kupilem najtansze przejsciowki.
    Zastanawiam sie na przejściówką do 70s z soczewką jestem ciekaw jak usyskałeś te 6m zabieg jest odwracalny??

zdjęcia
    1.

2.

3. jak dla mnie ładne ktoś juz mówił o klimacie ?? potwierdzam czuć klimat.

POzdrawiam
    Nikon D70s AF-S Nikkor 18-70 mm f/3,5-4,5G ED
    Zenit TTL Helios 44M-2/58

I tequila w barku.

Domyślnie re

.:

tak jest odwracalny "ale". mam dwa heliosy jeden kiedys jak bylem maly kupilem wraz zenitem drugi z niemiec ten z niemiec nie ma odkrecalnej tylnej czesci i kicha ten z polski ma, wystarczylo wykrecic ja na 2mm i zabezpieczyc jakims dystansem zeby nie wpadl w body i to wszystko. dziala super - hehe pewnie na allegro podskoczy cena heliosow
    www.michalbak.com

Domyślnie

3 i 12 rewelacja. Bardzo lubie taki format(12) jesli moglbys to napisz mi na priv jaka przejsciowka i co zrobic zeby podpiąc cokolwiek pod m42 czy są jakies superszerokokąty na m42 ? nigdy nie mialem z tym stycznosci, a cholernie potrzebuje czegos w przedziale 10-20mm za najnizsza mozliwa cene AF mi niepotrzebny , pomiar swiatla tez. wiec Proszę o pomoc. Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje fotek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vooda Zobacz posta
    3 i 12 rewelacja. Bardzo lubie taki format(12) jesli moglbys to napisz mi na priv jaka przejsciowka i co zrobic zeby podpiąc cokolwiek pod m42 czy są jakies superszerokokąty na m42 ? nigdy nie mialem z tym stycznosci, a cholernie potrzebuje czegos w przedziale 10-20mm za najnizsza mozliwa cene AF mi niepotrzebny , pomiar swiatla tez. wiec Proszę o pomoc. Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje fotek
    .:

12 jest zrobiona kitem, zdjecie zlozone z 2 mala panorama laczone w PS.
    - przejsciowka najtansza na allegro ceny w granicach 26 - 30 zl
    a co do szerokich katow to sie nie znam niewiem czy w tamtych latach ruski cos takiego robili pewnie tak bo to pomyslowy narod

cos znalazlem http://www.pbase.com/cameras/zenitar/16_28_mc_fisheye
    www.michalbak.com

Domyślnie

i nie ma zadnych zwarc i errorów ? poprostu wkładam przejsciowke wsadzamtam obiektyw na m42 i działa ? ok w takim razie cos zamawiam Dzieki wielkie. aha i moze jeszcze napiszesz mi czy czegos sie wystrzgac tzn czy ktores obiektywy nie sa kompatybilne w zaden sposob itp. ?

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów