Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Bieszczady

Domyślnie Bieszczady

Witam,
    spędziłem kilka dni w Bieszczadach. Zachmurzenie było bardzo zmienne, co nie ułatwiało fotografowania. Na początek wrzucam dwa bardzo się od siebie różniące zdjęcia i powoli postaram się dokładać coś więcej.
    Proszę o opinie i podpowiedzi (szczególnie odnośnie 2) bo nie wiem jak walczyć z tymi zamgleniami .

1. Połonina Caryńska widziana z drogi do Wołosatego:

2. Patrząc z Połoniny Wetlińskiej na wschód:

Domyślnie

2 pewnie robiona na tele, prawdopodobnie przed południem, las paruje po nocnym deszczu lub porannej dużej rosie - wtedy powstaje taka mgiełka,
    miałem podobnie początkiem lipca
    Rada: zmiana pory dnia lub całkiem inny dzień na wycieczkę ewentualnie zmiana obiektu do focenia

ale tylko gdybam

Caryńska jest na u mnie 3 miejscu do zaliczenia tego roku

Dawaj więcej fotekkkkkk, bo Bieszczady to lubię i to bardzo
    brak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dlugas1982 Zobacz posta
    2 pewnie robiona na tele, prawdopodobnie przed południem, las paruje po nocnym deszczu lub porannej dużej rosie - wtedy powstaje taka mgiełka,
    miałem podobnie początkiem lipca
    Rada: zmiana pory dnia lub całkiem inny dzień na wycieczkę ewentualnie zmiana obiektu do focenia
    Było tak jak napisałeś: 80 mm (lekkie tele), 11:22 przed południem, do 10 w lesie utrzymywała się rosa (noce były chłodne choć w dzień do 30 stopni). Wcześniej nie miałem możliwości wejść na szczyt bo byłem z dziećmi (5 i 7 lat).

Cytat Zamieszczone przez dlugas1982 Zobacz posta

Caryńska jest na u mnie 3 miejscu do zaliczenia tego roku

Dawaj więcej fotekkkkkk, bo Bieszczady to lubię i to bardzo
    W zeszłym roku moje dzieci podeszły pod szczyt od strony Przełęczy Wyżniańskiej, ale córkę obtarły buty i musieliśmy zawrócić. W tym roku weszli i zeszli pod Kolibę a dalej wzdłuż potoku Caryński do Dwernika.

3. Mostek na potoku Caryńskie - kiedyś obok były retorty, teraz już prawie nie ma po nich śladu.

Kolejne zdjęcia będę powoli zamieszczał - niestety na tych z najciekawszych miejsc będzie bardziej lub mniej mgliście .

Domyślnie

4. Podejście na Połoninę Caryńską.

Uprawnienia umieszczania postów