Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Wątek: Kaczuszka:)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1ufo Zobacz posta
    [...] że tylko niedoświetlone i zła kompozycja sądziłam że dowiem się coś jeszcze więcej ........
    Tak... zdjęcie jest tylko niedoświetlone i ma złą... a właściwie w ogóle nie ma kompozycji, co tam -- mały szczegół. Na dodatek chcesz się dowiedzieć czegoś więcej. To co? Mamy tutaj trzasnąć elaborat na temat zasad kadrowania, itd. itp.? Proponuję zakup dobrej książki. Wydatek niewielki, a korzyści spore, można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1ufo Zobacz posta
    jestem przygotowana na krytykę lecz nic od nich konkretnego się nie dowiedziałam oprócz tego że zdjęcie nijakie że mam poprawić pisownie oraz że tylko niedoświetlone i zła kompozycja sądziłam że dowiem się coś jeszcze więcej ........
    Przecież wszystko zostało już napisane: kompozycja, perspektywa, niedoświetlenie - to 3 cechy które pogarszają to zdjęcie. Moim zdaniem to wystarczająco dużo rzeczy do poprawy tym bardziej, że kompozycja i perspektywa to podstawy. Zalecam więcej pokory, bo koledzy dobrze radzą, jakąś książkę o podstawach fotografii i oglądanie jak największej ilości zdjęć tych których zdjęcia wzbudzają podziw. A przede wszystkim ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Zdjęcia pokazywać dopiero jak Ci się jakieś naprawdę spodoba.

P.S. Coś mi się wydaje, że to będzie długi wątek .
    | D300+MB-D10 | S10-20/3,5 | N50/1,8 | N300/2,8 VR | TC17 | YH324C | MF685B | GH-2 Gimbal | MF486RC2 |
    Pozdrawiam Mateusz Cofta

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów