Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Domyślnie death valley USA

Ciekawe czy udało mi sie pokazać Wam to co sam zobaczyłem. Tłumaczenia zostawie sobie na potem.
    1. W drodze do Doliny śmierci

Uploaded with ImageShack.us

2...inne pojrzenie w drodze...

3...niżej w Usa już nie można. 42 st.C w cieniu (tylko gdzie on? i 86m p.p.m
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Dolina_...ci_(Kalifornia)

4 Zabriskie Point a w dalekim tle dolina

Domyślnie

no, dawaj więcej, zachęcająco się zaczyna
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

JA to natomiast widzę kompletnie bez blasku, jakby było częściowe zaćmienie słońca.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

daj więcej lubię zdjęcia z doliny, 42 to słabiutko , 49.5 w Badwater widziałem no i jakoś mało soli miałeś, zaryzykuję stwierdzenie że odrobinę bym wyostrzył i ślady po paprochach na matrycy wyretuszował, bardzo chętnie zobaczę następne
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Domyślnie Takie drobne pytanie.

Mógł bym zapytać po co robiłeś na f22? Ogólnie to ładnie, ale jakoś nie chciał bym tam utknąć.
    Jestem leniwy, ale z tym walczę.
    Nie chce mi się włączyć komputera, ale jednak znajduje w sobie tyle siły, żeby go włączyć.

Domyślnie

Byloby niezle jakby nie wygladaly na robione przez przyciemniona szybe z samochodu. Tak mi sie skojarzylo ale wrzuc wiecej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    zaryzykuję stwierdzenie że odrobinę bym wyostrzył i ślady po paprochach na matrycy wyretuszował
    Matrycę to trzeba było czyścić przed wyjazdem
    Zamiast wyostrzać trzeba na zdjęciach zobaczyć histogram bo od strony świateł i cieni są duże obszary z wartością zero które trzeba wyciąć.

Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Zamiast wyostrzać trzeba na zdjęciach zobaczyć histogram bo od strony świateł i cieni są duże obszary z wartością zero które trzeba wyciąć.
    wyostrzenie na mój gust też nie zaszkodzi, co do histogramu to pewnie autor powinien rzucić na niego okiem, ja ograniczę się do oglądania zdjęć
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    daj więcej lubię zdjęcia z doliny, 42 to słabiutko , 49.5 w Badwater widziałem no i jakoś mało soli miałeś, zaryzykuję stwierdzenie że odrobinę bym wyostrzył i ślady po paprochach na matrycy wyretuszował, bardzo chętnie zobaczę następne
    te 42 st widziałem na takim zegarze po lewej stronie w bramie przy wejściu
    i zakladam że dobrze "chodził" a 49,5 st tez bym przetrzymał tylko więcej wody by mi poszło a co do piasku to ....solniczki nie wziłąłem... A może to od pory roku zależy. Byłem tam w lipcu a gośc w hotelu ktorgo pytaliśmy sie o droge był w lekkim szoku bo wszyscu tam jeżdżą raczej wiosną i jesienią

Cytat Zamieszczone przez stecarlos Zobacz posta
    Mógł bym zapytać po co robiłeś na f22? Ogólnie to ładnie, ale jakoś nie chciał bym tam utknąć.
    jak widać sie dopiero uczę sztuki a te f22 miało mi zabrać troche światła bo "waliło" niemiłosiernie i dać szerszą GO

Cytat Zamieszczone przez iroyork Zobacz posta
    Byloby niezle jakby nie wygladaly na robione przez przyciemniona szybe z samochodu. Tak mi sie skojarzylo ale wrzuc wiecej.
    starałem sie jak mogłem żeby dobrze wyszły ale przez szybe to nawet bym się nie "wygupiał"

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta

myśle że w tych już poprawiłem histogram a co do matrycy to fakt, trszke przypruszona
    daje więc nastepne na pożarcie
    5 widok na dolinę przy wejściu do Golden Canyon
    6 wejście do w/w
    7 dalsza części doliny
    8 droga do Batwater

a w podsumowaniu nastepnym razzem może mi sie uda zrobić lepsze fotki w lepszym swietle

Domyślnie

A wystarczyło 3min. w Photoshopie...

Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów